Büyükada'da gözaltına alınan Af Örgütü ve dernek yöneticileri hakkında karar çıktı

İstanbul Büyükada'da gözaltına alınan insan hakları dernek ve örgütlerine üye 10 kişi hakkında karar verildi.

Büyükada'da gözaltına alınan Af Örgütü ve dernek yöneticileri hakkında karar çıktı

İstanbul Büyükada’da toplantı halindeyken gözaltına alınan insan hakları dernek ve örgütlerine üye 10 kişi 12 gün sonra dün adliyeye sevk edilmişti. Mahkeme 6 kişi hakkında tutuklama kararı verirken, 4 kişi serbest bırakıldı.

Tutuklanan isimlerin Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser’le birlikte İsveç vatandaşı eğitmen Ali Gharavi, Yurttaşlık Derneği’nden (eski adıyla Helsinki Yurttaşlar Derneği) Özlem Dalkıran, Alman vatandaşı danışman Peter Steudtner ve İnsan Hakları Gündemi Derneği üyeleri Veli Acu ile Günal Kurşun olduğu öğrenildi.

Yurttaşlık Derneği’nden Nalan Erkem, HAK İnisiyatifi’nden Şeyhmus Özbekli, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği’nden Nejat Taştan ve Kadın Koalisyonu’ndan İlknur Üstün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polis, insan hakları savunucularının toplantı yaptıkları Büyükada’daki otele, 5 Temmuz günü operasyon düzenlemiş ve 10 kişiyi gözaltına almıştı.

Polisin 5 Temmuz’da düzenlendiği operasyonla gözaltına alınan isimlerin “silahlı terör örgütü üyeliğiyle” suçlandığı belirtilmişti.