Büyük tepkilerin ardından Atatürk'e hakaretlere soruşturma

TVnet televizyonunda sarfedilen Atatürk'e hakaret içerikli sözlerin ardından savcılık soruşturma başlattı.

Büyük tepkilerin ardından Atatürk'e hakaretlere soruşturma

AKP’nin yayın organlarından TVnet televizyonundaki “Derin Tarih” adlı programda sarfedilen Atatürk’e hakaret içerikli sözlerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Sözkonusu programda “M. Kemal’in gönül galerisi” başlığı altında skandal ifadeler kullanılarak, Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan’a ilişkin, “Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir, Çankaya’nın nikahsız firts lady’sidir” denilmişti.

Skandal konuşmalara ait görüntüler büyük tepki uyandırmış, bir çok isim ve siyasi parti suç duyurusunda bulunmuştu.

Programda Mustafa Armağan isimli geçmişteki Cemaat yandaşlığıyla bilinen ‘tarihçi’yle birlikte bulunan Süleyman Yeşilyurt adlı tarihçi “Manevi evlat kimdir? Bakıma muhtaç, tahsile muhtaç ama bu bir Ziraat Müdürü’nün kızı, bir dönem de milletvekilliği yapmış. Hem ziraat müdünün hem milletvekilinin kızını almak, el vicdana koyacağız. Afet İnan Latife Uşşakizade’den sonra Çankaya’nın çağlayanıdır. Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir, Çankaya’nın nikahsız firts lady’sidir” ifadelerini kullanırken, program sunucusu Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu’nun İnan’la ilgili olarak “Güzel miydi” sorusunu sorması üzerine, programın diğer sunucusu Mustafa Armağan ise “Gençliğinde güzeldi ancak sonradan şişmanlıyor” şeklinde cevap vermişti.