Büyük tepki çeken 'ikinci eş bulma' sitesi kapatıldı

Büyük tepkiye neden olan evlilikci.com sitesine BTK kararıyla erişim engeli geldi.

Büyük tepki çeken 'ikinci eş bulma' sitesi kapatıldı

Türkiye’de kurulmasının ardından büyük tepki çeken ikinci ve daha fazla sayıda bulma sitesine erişim yasağı getirildi. 

İkinci eş bulma sitesinin hakkında bölümünde Nisa suresinden alıntı yapılarak ifadeler yazılmıştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından (BTK) siteye erişim yasağı getirildi.

‘AMACIMIZ KADINLARIMIZIN EN DOĞRU KARARI VERMESİNİ SAĞLAMAKTI’

Site kurucuları, BTK tarafından getirilen erişim engeli sonrası, siteyi tamamıyla askıya aldıklarını açıkladı. Yapılan açıklamada “Amacımız sadece, zaten ülkemizde yaşanan ve Anayasa Mahkemesi kararıyla suç teşkil etmediğini öğrendiğimiz ikinci evlilik olayında insanlarımızın özelikle de mağdur kadınlarımızın en doğru kararı vermesini sağlamaktı. Açıkçası kendimiz içinde ufak bir ek gelir olur diye düşündük” şeklinde skandal ifadeler kullanıldı.

Site kurucuları tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Merhaba

Bir kaç gün önce açtığımız evlilikci.com web sitesinin yayını BTK kararıyla engellenmiştir. Bizde derhal sitemizi askıya alarak farklı DNS lerden girilmesini engelledik. Yani karar nedeniyle sitenin yayınını tamamen kestik.

Biz bu olayın bu kadar gündem olacağını tahmin dahi edemezdik. Kendi halinde sıradan insanlariz. Amacımız sadece, zaten ülkemizde yaşanan ve Anayasa Mahkemesi kararıyla suç teşkil etmediğini öğrendiğimiz ikinci evlilik olayında insanlarımızın özelikle de mağdur kadınlarımızın en doğru kararı vermesini sağlamaktı. Açıkçası kendimiz içinde ufak bir ek gelir olur diye düşündük. Zaten gördüğünüz gibi sitemizde en ucuz şekilde hazırlandı.

Üzdüğümuz insanlar olduysa özür dileriz. Asla kimseyi incitmek istemedik.

Ülkemizin kanunlarına sonuna kadar bagliyiz. İstemeden meşgul ettiğimiz kamuoyundan tekrardan özür dileriz.”

http://gazetemanifesto.com/2017/12/11/iste-yeni-turkiye-ikinci-ucuncu-dorduncu-es-arayanlar-icin-internet-sitesi-acildi/