"Burun kırma"lı videoyu çeken öğrencilere bir ceza da üniversiteden

Trabzon'da sosyal medyada tartıştıkları kişileri evlerinde dövüp görüntülerini paylaşan 3 kadın öğrenciye üniversitelerinden de ceza geldi.

Trabzon’da sosyal medyada tartıştıkları kişileri evlerinde dövüp görüntülerini paylaşan 3 genç kadın öğrenciye okudukları üniversiteden uzaklaştırma cezası verildi.

Tartışıp evlerine çağırdıkları Esra K. ve Kübra T.’yi döven, görüntülerini de sosyal medyada yayınlayan 3 üniversiteli kadın öğrenci hakkındaki iddianameyi mahkeme kabul etti. 3 öğrenci hakkında 46 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, saldırıya uğran 2 kişi hakkında ise “hakaret ve tehdit” suçlamasıyla 4 yılda kadar hapis cezası istendi. Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesi, duruşma tarihi olarak 4 Temmuz’u belirledi.

Habertürk‘te yer alan habere göre, Hasibe H., Nurçin Ç. ve Mihriban Y.’ye bir ceza da okudukları Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden geldi. 3 arkadaşa bir dönem uzaklaştırma cezası verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal, “Adli boyut bitince dosyayı yeniden ele alacağız ve ikinci bir ceza daha vereceğiz’ dedi.