Bulgaristan, Türkiye'deki büyükelçisini geri çağırdı

Bulgaristan, ülkedeki seçimlere müdahale edildiği gerekçesiyle Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski'yi istişareler için geri çağırdı.

Bulgaristan, Türkiye'deki büyükelçisini geri çağırdı

Bulgaristan, ülkedeki seçimlere müdahale edildiği gerekçesiyle Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski’yi istişareler için geri çağırdı.

Erken seçimlere hazırlanan Bulgaristan, Ankara Büyükelçisi Neynski’yi istişareler için geri çağırdı.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, konu hakkındaki tek cümlelik açıklamasında başka bilgi vermedi. Ancak bu adımın Türkiye’nin 26 Mart’ta yapılacak genel seçimlere karıştığı iddialarının yaşandığı bir dönemde olmasına dikkat çekiliyor.

Bakan Müezzinoğlu oy çağrısında bulunmuştu

The Sofya Globe konuyla ilgili haberinde “Sofya’daki Türk Büyükelçisi Süleyman Gökçe, 7 Mart’ta Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını” belirtirken Gökçe’ye “Bir Türk Bakanının Türkiye’deki Bulgar vatandaşlarını Lütfi Mestan’ın (liderliğindeki) DOST Partisi için oy kullanmaya çağırması nedeniyle bir protesto” iletildiğini yazdı.

Bulgar medyasının sözünü ettiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3 Mart günü İstanbul’da düzenlenen Balkan Çalıştayı’nda, 26 Mart seçimlerinde Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarına oy kullanma çağrısı yaparak DOST’un ismini anmıştı.

Müezzinoğlu burada sözkonusu partiye açıkça oy çağrısı yapmıştı:

“İhmal göstermeden, mutlaka, 26 Mart’ta gerek burada kurulan sandıklara, gerekse Bulgaristan’da seçimlere katılarak oradaki insanlarımızın geleceğinin, kaderinin daha güçlü olması için duyarlılık göstermeliyiz. Bizim Balkanlar’daki her dinamiğimize sahip çıkmamız lâzım. Orada yaşayan kardeşlerimizin geleceğe umutla ve güvenle yürümelerine destek olmak hepimizin görevi. Orada bizim insanlarımız, değerlerimiz, eserlerimiz var ve bu yüzden güçlü olmalıyız. Bu gücün en önemli yolu da siyasettir. Oradaki dinamiklerin Türkiye dinamikleriyle paralel yürüyebilmesi için de Dost Birliği organizasyonu kuruldu. Güçlü yarınları birlikte şekillendireceğiz.”