Bulgaristan Cumhurbaşkanı'ndan Erdoğan'a sert yanıt

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Bulgaristan'la ilgili mesajlarına Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'den sert cevap verdi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı'ndan Erdoğan'a sert yanıt

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Saray’da düzenlenen “Rumeli-Balkan Buluşması”nda Balkan Federasyonu üyelerini kabulünde Bulgaristan’la ilgili mesajlarına Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’den sert cevap verdi.

Erdoğan’ın Bulgaristan’la ilgili mesajlarına ilişkin Bulgar Cumhurbaşkanı Radev, “Bulgaristan demokrasi dersi vermiyor ve demokrasi dersi de almıyor. Özellikle de yasaların üstünlüğüne riayet etmeyen devletlerden. Bulgaristan, duygusal değil, yasalarla yönetilen bir Avrupa ülkesi” açıklamasını yaptı.

Erdoğan’ın Bulgaristan’la ilgili açıklamalarına ilişkin gazetecilerin soruları üzerine yapıldığı ifade edilen Radev’in açıklamasında, Bulgaristan’daki seçimlerin sakin ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirileceği vurgulandı.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan Ak Saray’daki “Rumeli-Balkan buluşması”nda, Bulgaristan seçimleriyle ilgili olarak ülkede Türk kökenlilere baskı yapıldığı öne sürerek, “Şimdi bu Pazar 26 Mart’ta Bulgaristan’da seçimler var. Bulgaristan’a sesleniyorum oradaki soydaşlarımıza sesleniyorum. Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini temenni ediyoruz. Oradaki bazı baskıların gerçekleştiğini görmek duymak bizi ciddi manada üzmektedir.” ifadelerini kullanmıştı.