Bülent Ortaçgil: Okuduğunu anlayanın 'Evet' demesi mümkün değil

Bülent Ortaçgil, başkanlık teklifine ilişkin kararını çarpıcı ifadelerle açıkladı.

Bülent Ortaçgil: Okuduğunu anlayanın 'Evet' demesi mümkün değil

Usta müzisyen Bülent Ortaçgil, AKP’nin MHP ile birlikte Meclis’ten geçirdiği başkanlık teklifine ilişkin yorumunda, “Bana öyle geliyor ki, okuduğunu anlayan bir insanın ‘evet’ demesi mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Birgün‘e konuşan Ortaçgil, referandumla ilgili olan tartışmaları hayretle izlediğini dile getirerek, “Türkiye’de gerçekten okuduğunu ve yazdığını anlayan insanlar ve neyle karşı karşıya olduğunu bilen insanlar bir anayasaya ‘hayır’ diyecek” dedi ve şöyle devam etti:

“Bunun parti seçimiyle bir ilgisi yok. ‘CHP’lisin ve hayır diyeceksin’, ‘HDP’lisin yine hayır diyeceksin’ gibi şeyler deniliyor. Ama insanlar bu öbek içerisinde olmak istemiyor. Böyle bir şey var mı? Ya evet ya da hayır diyeceğiz. Evet diyen insanlar da öyle. Onlar aslında bir partiye evet diyorlar. Anayasa değişikliğini okuyup da ona göre karar vermiş değiller. Onlar bir partiyi ve o partinin görüşünü onaylıyor. Ama bunun anayasa ile hiçbir ilgisi yok ki. Onaylasın tamam hiçbir şey demiyorum. AKP’li olan bir sürü insan var ve bu onların hakkı. Biz onunla uğraşmıyoruz. Hükümet seçmiyoruz. Bu tartışmanın ‘Erdoğancılar’ ve ‘Erdoğan’ın karşısında durancılar’ haline gelmesi abuk. Hiç bu kadar seviyesiz bir tartışma hayatımda görmedim ben.”

“Okuduğunu anlayanın ‘Evet’ demesi mümkün değil”

“Oyunuzu açıklayacak mısınız?” sorusuna ise Ortaçgil şöyle yanıt verdi:

“Niye açıklayayım canım? Ne vereceğim belli. Sosyal medyada üç tane geri zekâlı tarafından böyle bir şey başlatılmasından haz etmiyorum. Bunlarla aynı geri zekâlı düşemem. Bu genel seçim değil ki, ben AKP’liyim ya da MHP’liyim denilsin. Bana öyle geliyor ki, okuduğunu anlayan bir insanın ‘evet’ demesi mümkün değil.”