Bu tezgah tanıdık gelecek: AKP'li vekilin yayınevi YKS kitapçıkları basmaya başladı

AKP'li bir vekilin ortağı olduğu yayınevi, YKS'nın ayrıntıları belli olmadan soru kitapçıkları basmaya başladı.

Bu tezgah tanıdık gelecek: AKP'li vekilin yayınevi YKS kitapçıkları basmaya başladı

Yeni üniversiteye giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) henüz konu dağılımları bile açıklanmamışken, AKP’li bir vekilin de ortaklarından olduğu bir yayınevinin soru kitapçıkları basmaya başladığı ortaya çıktı. AKP’nin Gülen cemaati ortaklığı döneminde ‘sıradanlaşan’ soru hırsızlıklarını akıllara getiren ilişkiler ağı büyük dikkat çekti.

‘Eğitim Vadisi’ adlı yayınevinin ortakları arasında AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Gaziantep’te AKP’den milletvekili aday adayı olan Ahmet Akça ve AKP ile ilişkisi bilinen Deniz Feneri Derneği’nin Ankara şubesi başkanı Mevlüt Koca bulunuyor.

Cumhuriyet‘te yer alan habere göre; sınava dair ayrıntılar henüz ortaya çıkmamışken soru kitapçığı yayınlayan yayınevi, söz konusu kitapçıkları basmaya başladıklarını kabul etti. Kısa bir sürede dağıtım aşamasının başlayacağını, okullardan toplu siparişler alınarak kitapçıkların satılacağını ve ulaştırılacağını söyleyen yayınevi yetkilisi perakende satışlar için de satış ofislerine gitmek gerektiğini ifade etti.

Yayınevi yetkilisi, konu dağılımı bile henüz kamuoyuna açıklanmayan YKS’nin deneme kitapçıklarının şimdiden nasıl basıldığı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.