Bu soru yanıt bekliyor: Rasim Ozan Kütahyalı, lüks villa için aldığı Bank Asya kredisini ödüyor mu?

Canlı yayında sarfettiği iğrenç sözlerle tepkilerin odağına yerleşen AKP'li Rasim Ozan Kütahyalı'nın Bank Asya'dan lüks villası için aldığının akıbeti Meclis'te Binali Yıldırım'a soruldu.

Bu soru yanıt bekliyor: Rasim Ozan Kütahyalı, lüks villa için aldığı Bank Asya kredisini ödüyor mu?

Canlı yayında Boşnak halkına yönelik iğrenç sözleri nedeniyle tepkilerin ardından Beyaz TV’den kovulan Rasim Ozan Kütahyalı ile ilgili olarak eşi Nagehan Alçı ile birlikte Gülen cemaatine ait olduğu bilinen Bank Asya’dan aldığı kredinin akıbeti Meclis’te önerge konusu oldu.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

“Aylık ödemeleri dahi yüz binlerce lira tutan krediyle çok lüks bir villa satın aldıkları da yine kendilerince kabul edilmiştir” diyen CHP Milletvekili Muharrem Erkek açıklamasını öyle sürdürdü:

“Kamuoyunda bu gibi isimlerin FETÖ ile ilişkisine rağmen herhangi bir yaptırıma uğramaması hakkında ileri sürülenler; çok yüksek miktarlarda alınan kredilere ve bunların nasıl ödendiğine dair iddia edilenler, FETÖ ile ilişkisi olmamasına rağmen süreçte mağduriyet yaşayanlar tarafından da tepkiyle karşılanmakta ve kafalarda soru işaretleri doğurmaktadır.”

CHP’li Muharrem Erkek, Başbakan Binali Yıldırım’a şu iki soruyu yöneltti:

1. Bank Asya’nın borç ve alacaklarını devralan kamu kurumu olduğu düşünüldüğünde; kredi ve/veya kredi kartı borçlarının ne kadarı geri ödenmiştir? Borcu olanlardan kaçı firari ya da tutuklu konumundadır? Bunların borçları için ne gibi bir işlem yapılmaktadır? Borçlarını ödeyemeyenlerin sayısı kaçtır?

2. Irkçı, ülkemizde yaşayan her kesimin tepkisini çeken açıklamalara imza atan Rasim Ozan Kütahyalı’nın aldığı kredi ve bunun aylık ödemeleri ne kadardır? Bu kredi kaç yıllık çekilmiştir? Bunun ne kadarı geri ödenmiştir? Bank Asya ile mali ilişkileri, FETÖ kumpaslarına desteği, o dönemki kimi belgelerin yargı organlarından önce sızdırılarak taraflarınca açıklanması gibi şeyler düşünüldüğünde bu kişiyle ilgili herhangi bir adli süreç yürütülmekte midir?