Bu sefer adres Eminönü: Yine şortlu kadına saldırı

İstanbul Eminönü’nde Çiğdem Saygılıer isimli genç kadın bindiği dolmuştan Arap kafilesi geldiği gerekçesiyle zorla indirilmek istendi.

Bu sefer adres Eminönü: Yine şortlu kadına saldırı

Kadınlara kıyafetlerine yönelik gerici saldırılara bir yenisi daha eklendi. İstanbul Eminönü’nde Çiğdem Saygılıer isimli genç kadın bindiği dolmuştan Arap kafilesi geldiği gerekçesiyle zorla indirilmek istendi. Dolmuştan inmeyi kabul etmeyen kadın şoförün sözlü tacizine ve hakaretleri uğradı.

‘Arap turistler binecek dolmuştan in’
BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre, olay önceki akşam, saat 20.00’de gerçekleşti. Çiğdem Saygılıer isimli genç kadın, bindiği 34 TZA 33 plakalı dolmuşun şoförü tarafından, ‘Arap kafile binecek’ gerekçesiyle araçtan indirilmek istendi. Ancak Saygılıer araçtan inmek istemedi. Bunun üzerine dolmuşun şoförü, Çiğdem Saygılıer’e kıyafetlerine ve şortuna da laf ederek ağza alınmayacak küfürler etti. Dolmuşun şoförü, ardından Saygılıer’in üstüne yürüdü. Saygılıer, bunun üzerine polisi aradı. Fakat polis, olay yerine yaklaşık bir saat sonra geldi. Polis gelene kadar da dolmuşun şoförü kaçtı.

‘Yoğun’ deyip ifadesini almadılar
Ardından şikâyetçi olmak için karakola giden Saygılıer’den karakolda nöbetçi olarak bulunan komiser, ‘yoğunluğu’ gerekçe göstererek ifade almak istemedi. Polisin yapacağı çok bir şey olmadığını söyleyen komiser, Saygılıer’e savcılığa şikâyette bulunması gerektiğini söyledi. Saygıler, yaşananlara ilişkin dün savcılığa giderek, dolmuşun şoförü hakkında suç duyurusunda bulundu.