Bu madende 1000 işçi aylardır ücretsiz çalışıyor!

Eskişehir'de darbe girişimi sonrası kayyum atanan Adularya Madencilik'te yaklaşık bin işçi, 4 aydır ücretlerini alamıyor.

Bu madende 1000 işçi aylardır ücretsiz çalışıyor!

Darbe girişimi sonrası kayyım atanan Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik Anonim Şirketi çalışanı yaklaşık bin işçi, 4 aydır ücretlerini alamıyor.

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı Koyunağılı köyü sınırları içinde faaliyet yürüten Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik Anonim Şirketi’nde çalışan binin üzerinde maden işçisine 4 aydır maaşları verilmiyor.

Ödemelerinin Kurban Bayramı öncesi yapılmasını isteyen maden işçileri, mağduriyetlerini ifade ettikleri 500 işçinin altında imzası bulunan dilekçeyi bugün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na verecek.

Dihaber‘e konuşan, Adularya Madencilik’te çalışan bir işçi, güvenlik kaygısıyla adını gizli tutarak madende yaşadıkları mağduriyetleri şöyle anlattı:

“Ev kirasını ödeyemiyoruz. Kredi kartları borcumuzu ödeme durumumuz yok ve borçlarımız katlanarak artıyor. Elektriği, suyu kesilen arkadaşlarımız oldu. Bazı yardımseverler bize yardım etmezse, kendimize yetecek durumumuz olmayacak. Ben dört aydır kira ödemiyorum. Bakkal borcum var dükkanın önünden geçecek yüzüm kalmadı. Üç tane çocuk var. Çocuklar uyuduktan sonra eve gidiyorum ki bir şey istemesinler. Parka çıkartamıyoruz. Bir dondurma isteseler dondurma alacak para yok cebimizde. Çocuklarımıza karşı utanır hale gelmişiz. Bir arkadaşımızın çocuğu yandı. Onun yanık tedavisi için para bulunamadı. Kullandığı ilaçları bile karşılamayacak duruma gelmiş arkadaşımız var. Ve kendi çocuğuna ilaç bile alamadı. Biz kendi aramızda 5’er 10’ar TL toplayarak yardımlaşma kampanyası gibi bir şey yaptık, ilaçları aldık.”

“Sendikadan yardım alamadık”

Türk-İş’e bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası üyesi olduklarını belirten maden işçisi, “Sendikamızdan da bugüne kadar her hangi bir yardım alamadık. Sorunu çözme için sendikanın girişimi var; ancak ortada bir şey yok. Durumu Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiler ancak ses çıkmadı. Sadece görüşüyorlar” diye ekledi.

Naksan Holding’ bağlı Adularya Madencilik’e Gülen cemaati ile ilişkili olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz yıl kayyım atanmıştı.