"Bu koşullarda hayatımı devam ettirebilmem mümkün gözükmüyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın mesajlarını kamuoyuyla paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, KHK’yle ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için 121 gündür açlık grevinde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yı cezaevinde ziyaret etti. Altıok, eğitimcilerin mesajlarını kamuoyuyla paylaştı.

Altıok’un basınla paylaştığı görüşme notlarına göre Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın ilettiği mesajlar şu şekilde:

Nuriye Gülmen: Hapishanede hayatımı devam ettirebilmem mümkün gözükmüyor

“Bizim direnişimiz bizim yaşamımıza dönük olduğu için sadece bizimle ilgili algılanıyor ama öyle değil. KHK’lara karşı, yapılan tüm haksızlıklara karşı yapıyoruz bu eylemi. Direnişimiz bir zorunluluk. Karşımızda uzun süredir çok çeşitli aygıt ve yöntemlerle kullanılan baskı var. Başka çare kalmadığı için bir zorunluluk oldu bu direniş.

Biz biliyoruz neyle karşı karşıya olduğumuzu. Karşımızda duvar olduğunu biliyoruz. O duvarı yıkacağız. Daha çok direniş, etkili bir direniş gerekiyordu. Sesimizin duyuluyor olduğunu görüyoruz. Kitlelerin de desteği yanımızda. Bu destek ve artan talepler iktidarın endişe etmesine neden oluyor.

Hapishane koşullarında hayatımı devam ettirebilmem mümkün gözükmüyor. Hijyenik koşullarda olmam ya da serbest bırakılmam gerekiyor. Havalı yatak talebim yerine getirilmiyor. Kendi olanaklarımla boyunluk yaptım zayıflayan boyun kasım için. Simit yastıkta oturuyorum. Kemiklerim batıyor, çok fazla kas erimesi yaşadığım için çok fazla rahatsızlık çekiyorum. Çok fazla ağrım var ve artıyor.”

Semih Özakça: İktidar çok tedirgin

”Psikolojik bir baskı uyguluyorlar. İnsanları umutsuzluk ve çözümsüzlüğe itmeye çalışıyorlar. İktidar çok tedirgin. İki üç günde bir doktor gönderiyorlar. Gardiyanlar ve müdürler sık sık bizi izliyor. Belli ki talimat almışlar, sağlığımızın kötüye gittiğinin farkındalar. Benim talebim net; bizi kendi doktorlarımız ya da bağımsız doktorlar görsün. Bu yerine getirilmeli. İki kere başvurduk bizim hekimler bizi görsün diye ancak olumlu yanıt alamadık.”