Bu kişi Milli Eğitim Bakanı: Kadının erkeğe itaati ibadettir, çünkü...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Hz. Muhammed’in Hayatı” ders kitabındaki Medeni Yasa’ya aykırı evliliğe ilişkin sözleri savundu.

Bu kişi Milli Eğitim Bakanı: Kadının erkeğe itaati ibadettir, çünkü...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Hz. Muhammed’in Hayatı” ders kitabındaki Medeni Yasa’ya aykırı evliliğe ilişkin sözleri savundu. Yılmaz, kitaptaki “kadının itaati ibadettir” ifadeleri için “Kadının aile içerisindeki konumuna ve sorumluluğuna işaret etmektedir” dedi.

Cumhuriyet‘ten Ozan Çepni’nin  haberine göre Yılmaz, “Hz. Muhammed’in Hayatı” ders kitabındaki “kadının itaati ibadettir” ifadelerini “Örnek gösterilen cümlelere kadının aile içerisindeki konumuna ve sorumluluğuna işaret etmektedir” sözleriyle savundu. Yılmaz eleştirilere karşılık “Hz. Muhammed’in Hayatı dersleri seçmeli derslerdir ve bu dersleri tercih eden ailelerin çocukları seçmektedir” dedi. CHP ve HDP’li 15 milletvekilinin konuya ilişkin soru önergelerine skandal bir yanıtla karşılık vermişti. Ders kitaplarına giren ‘cihat’ konusunu “dinimizde var” diyerek savunan Yılmaz, ders kitabındaki Medeni Kanun’a aykırı önermeleri de aynı şekilde savundu.

“KADIN HÜRMET VE İTAAT GÖSTERİRSE…”

Kitapta kadının “görevleri”, “kocasına karşı görevlerinde titiz davranması, evine ve çocuklarına sahip çıkması gerekir. Sabırlı ve kanaat ehli olmalı, israftan kaçınmak” olarak sıralanmıştı. Ayrıca “İslam, erkeğin üstlendiği mesuliyetlere karşılık kadının da kocasına itaat etmesini istemiş ve bu itaati ibadet saymıştır. Ailede erkek vazifesini yapar, ailesine karşı güzel davranır; kadın da ona karşı gereken muhabbet, hürmet ve itaati gösterirse aile içinde düzen ve uyum sağlanmış olur” önermesi yapılmıştı.