Bu kez Rusya'dan ABD'ye 'seçim' suçlaması

Rusya lideri Vladimir Putin, ABD'nin Rusya'da yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde "sorun çıkarmaya çalıştığını" söyledi.

Bu kez Rusya'dan ABD'ye 'seçim' suçlaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin gelecek yıl Rusya’da yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde “sorun çıkarmaya çalıştığını” söyledi.

RIA Novosti haber ajansına konuşan Putin, Rusya’nın Donald Trump’ın seçildiği başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına misilleme olarak, ABD’nin Rusya’da yapılacak seçimleri etkilemek istediğini belirtti.

Rusya hükümetinin Rus sporcuların doping kullanımını desteklediği suçlamalarına da değinen Putin, bu suçlamaların amacının Mart 2018’de Rusya’da yapılacak devlet başkanlığı seçimlerini manipüle etmek olduğunu kaydetti.

Sputnik‘in aktardığına göre Putin, şöyle konuştu: “Olimpiyatlar şubatta başlayacak. Peki seçimler ne zaman? Martta. Tüm bunların, bazılarının istediği gibi, sporseverler ve sportmenler için rahatsızlık verici bir durum yaratılması için yapıldığına dair derin şüpheler var. Zira günümüzde IOC da dahil olmak üzere uluslararası spor kuruluşları, sponsorlara, yayın haklarını alan televizyon şirketlerine ve reklam verenlere büyük ölçüde bağımlı durumda. Hatta yayın hakları için ödeme yapan büyük şirketler, ana sponsorlar, ana reklam verenler ABD’de ve haliyle kontrol paketi de ABD’de. Dolayısıyla Washington, Moskova’nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına yanıt olarak Rusya’daki seçimler sırasında sorun yaratmak istiyor.”

ABD’de Rusya’nın Trump’ın seçildiği seçimleri etkilemeye çalıştığı iddialarıyla ilgili soruşturma devam ediyor. ABD istihbarat teşkilatları, Rus hükümetinin Donald Trump’a avantaj sağlayacak şekilde seçim kampanyasına müdahale ettiği sonucuna varmıştı. Rusya ve Trump ise bu iddiaları reddediyor.