Bu da oldu: Doktorları satışa çıkardılar

Konya'da iflas eden özel bir hastanenin doktor kadroları 5.6 milyon liraya satışa çıkarıldı.

Bu da oldu: Doktorları satışa çıkardılar

Konya’da iflas eden özel bir hastanenin doktor kadroları 5.6 milyon liraya satışa çıkarıldı.

Hürriyet‘in haberine göre; Konya 8’inci İcra Dairesi Müdürlüğü, icradan hastane ruhsatı ve doktor kadrolarını satıyor. Kadroya ‘takdir edilen değer’ ise 5.6 milyon lira. Doktor kadrolarının branş değerleri uzmanlık alanlarına göre değişiyor. Örneğin kadın hastalıkları ve doğum, kulak burun boğaz uzmanlıkları 500 bin lirayken, mikrobiyoloji ise 50 bin lira.
İcra dairesi müdürlüğü ilanına göre, 15 branştan toplam 20 doktor kadrosu satışta.

Habere göre, Konya’nın Sağlık Bakanlığı’nın kadro tahsisine kapalı olduğu belirtilerek “Doktor kadrolarının tek tek ya da toplam olarak devrinin yapılabilir olduğu saptanmıştır” dendi. İlanda piyasa araştırmasıyla değerlendirme ve fiyatlandırma yapıldığı vurgulandı.

TTB: Taksi plakası gibi

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sezai Berber ise doktor kadrolarının ‘taksi plakası’ gibi satılmasının mesleklerine saygısızlık olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın sağlık hizmeti üreten değil, dümeni tutan olma iddiasının sonuçlarından birinin de bu olduğunu savunan Berber, “Bakanlık doktor kadrosu vermiyor. Özel hastane sahipleri bakanlıktan kadro çıkarmak için neler yapıyor, ne tür tavizler veriyor bilemiyoruz. Şu anda trilyoner olsanız da bir yere hastane kurmak-açmak Bakanlığın izninde” diye konuştu.