Bu da MEB 'Şeyh'i: "Ateistle evlenilmez", "Kadın erkeğe itaat edecek", "Tornavidaya inanıyor musun?"...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, bu yılki gerici müfredatı savunurken unvanını bir kenara bıraktı.

Bu da MEB 'Şeyh'i:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, okullarda bu yıl uygulamaya sokulan müfredata gelen tepkilere verdiği yanıtlar, eğitimde laikliğin kağıt üzerinde dahi kalmadığını ortaya koyacak türden oldu.

Başkan Durmuş, müfredata sokulan ‘cihat’ kavramıyla ilgili geri alınacağı iddiasına ilişkin, “Cihatta ‘geri adım’ diye bir şey yok. Biz niye koyduk bu kavramı? Kendini dine isnat eden, sözde dinsel gruplar var. Çalışmalarımızda yanlışı temizlemeye ve doğruyu inşa etmeye çalışırız” dedi.

“Kadın erkeğe itaat etmek durumunda”ymış!

Bir gazetecinin 11. sınıfta okutulan ‘Hazreti Muhammed’in Hayatı” isimli ders kitabının 122. sayfasındaki ayet ve hadise işaret ederek, “Erkekler, kadınlar üzerinde onların geçimini sağlamaktan dolayı bir üstünlüğe sahiptirler” vurgusunun yer aldığını ve “Bakanlığın bir çıkarsama yaptığını” söylemesi üzerine Durmuş, “Roller değişirse görev ve sorumluluklar değişir. Görev ve sorumluluklar değişirse roller de değişir. Bu aklın bir gereğidir. Evde riyaset söz konusuysa, erkeğe itaat etmek durumundadır.” dedi.

Dünyanın bir takım örgütlerin ‘cihat’ anlayışı nedeniyle ‘İslamofobi’ ürettiğini öne süren Durmuş’un, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı unvanını bir kenara bırakıp vaaz verir gibi konuşma yaparak “İslam’da bilginin kaynakları üçtür. ‘Akıl, beş duyu organı ve vahiy’ var. Bu 3 bilgi kaynağının dışında örneğin ‘İlham ve rüya, bilgi kaynağı değildir’ diyor. Siz bu bilgiyi çocuğunuza öğrettiğinizde, rüyayla saçmalayan bir adamın görüşlerine inanır mı? Güya FETÖ, rüyasında Hazreti Peygamberi görmüş, ‘Peygamber bu soruları çocuklara ver. Çocuklar soruları cevaplarlarsa benim ümmetimdirler’ demiş. Cihadı kaldıracağımız bir durum yok ki.” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

‘Ateistle evlenme’: Ben söylemiyorum ki…

“Ateistle evlenmemenin yeni müfredatta tavsiye edilip edilmediğinin ve neden böyle bir tavsiyede bulunma ihtiyacının bulunduğunun” sorulması üzerine Durmuş, “Ateistle evlenmeme müfredatta tavsiye ediliyor. Müslümanların ateistle evlenmemesi tavsiyesinde ben bulunmuyorum ki Allah bulunuyor. İslam’da evlilikle ilgili şartlardan birisi, ‘Müslüman Müslüman ile evlenir. Müslüman ehli kitapla evlenir. Müslüman Allah’a eş koşan birisiyle, kafirle evlenemez.’ İslam’da ateistle, müşrikle evlenilmez.” ifadelerini kullandı.

‘Evrim’ cehaleti: Tornavidaya inanıyor musun?

Durmuş bir gazetecinin evrim teorisinin müfredattan çıkarılmasıyla ilgili sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Tornavidaya inanıyor musun, penseye inanıyor musun? Penseyi kullanıyorum. Ben evrime inanıyor muyum. Hayır, ama onu kullanıyorum. Nerede kullanıyorum biyoteknolojide kullanıyorum. Gen teknolojisinde kullanıyorum, biyolojik bir takım konuları açıklamakta kullanıyorum. Benim için bir tornavida, bir alet çantası. Her teori zaten bir alet çantasıdır. Ben şunu net olarak söylüyorum. Siz evrimi kaldırdınız mı cümlesi, siz Fransız ihtilalini kaldırdınız mı, siz Osmanlı devletinin yıkılışını programlardan kaldırdınız mı cümlesi kadar saçma bir şeydir. Var olan bir şeyi kaldırmazsınız, var olan bir şeye dair yeni bir model sunarsınız ya da bunu es geçersiniz. Dolayısıyla soruyu şöyle sormak lazım. Evrim teorisini es geçtiniz mi hayır es geçmedik biz evrim teorisine dair yeni bir düzenleme yaptık. Evrim konusu taraftarları ve karşıtları gibi mantıkla, tarafgirlikle ele alınacak bir konu değildir. Böyle bir moddan çıkmak lazım. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu moddan çıkmayı başardık. Dünyaya da örnek olacak bir başarı sergiledik. Bunu da dünya alem görsün.”