Bozacının şahidi şıracı: Gülen sevdalıları 'kitap' sevinçlerini paylaştı...

Hürriyet'in AKP'li yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugün sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf dikkat çekti.

Bozacının şahidi şıracı: Gülen sevdalıları 'kitap' sevinçlerini paylaştı...

Hürriyet’in AKP’li yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugün sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf dikkat çekti.

15 Temmuz’da yaşananları anlattığı ve Doğan Kitap tarafından basılan ‘Darbeye geçit yok’ isimli kitabını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a takdim eden Selvi, bu ana ilişkin fotoğrafı da “15 Temmuz’da bombalanan Meclis’te darbecilere meydan okuyan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a kitabımızı takdim ettik” ifadeleriyle paylaştı.

Tarih unutmaz

Ergenekon, Balyoz, KCK, Odatv gibi davalarda AKP adına yaptığı ‘savunma’ ve ‘mütalaa’ gibi konuşmalarıyla yıllarca ekranların değişmez konuğu olan Abdulkadir Selvi, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra dahi Fethullah Gülen’den ‘Hocaefendi’ diye bahsetmeye devam etmişti.

Selvi 2014 Şubatında Gülen’le çekildiği bir fotoğrafının ortaya çıkması sonrasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kimlerle çektirdiğiniz fotoğraf sizin aleyhinize delil olarak kullanılabilir?
Uyuşturucu baronlarıyla, mafya liderleriyle, terör örgütü yöneticileriyle yani uygunsuz iş yapanlarla…
Benim Hocaefendi ile fotoğrafım çıktı.

***

Gün gelir siz Hocaefendi ile bir fotoğraf karesini suç delili gibi sunabilirsiniz ama benim bu fotoğraftan dolayı en ufak bir rahatsızlığım yoktur. Ben Allah dostu olarak gördüğüm bir insanı ziyaret ettim. Bir Hocaefendi ile görüştüğümü düşündüm. Ama şimdi görüyorum ki, birileri orada bize tuzak kurmanın peşindelermiş. Sorun değil. Allah doğrunun yardımcısıdır. O kurulan tuzakları onların başına geçirir.”

“Gülen’e ‘çete’ derseniz…”

Selvi’nin ‘darbe’ kitabı hediye ettiği Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise başta yargı olmak üzere kamudaki Gülencileri gizlediği ve Fethullah Gülen’e dizdiği övgülerle AKP-Cemaat ortaklığının adeta sembol isimlerinden biri olarak hatırlanıyor. Ancak en çok hatırlanan konuşmalarından biri ise kuşkusuz TBMM’de Gülen ve Cemaat yapılanmasına yönelik ‘çete’ suçlamasında kürsüden verdiği yanıt olmuştu:

“Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şey de açık. Devletin denetimi gözetimi altında açık. Her şey göz önünde olan… Hakkında savcılık kararı olmayan birine ‘çete’ derseniz ona haksızlık edersiniz”