Bornova Belediyesi'nde işçiler greve başladı

İzmir'de CHP'li Bornova Belediyesi'nde çalışan işçiler toplu iş sözleşmeleri görüşmelerindeki uzlaşmazlık nedeniyle greve başladı.

Bornova Belediyesi'nde işçiler greve başladı

İzmir’de CHP’li Bornova Belediyesi’nin şirketi İZBAŞ’da 53 personeli kapsayan toplu iş sözleşmeleri görüşmelerindeki uzlaşmazlık nedeniyle grev başladı. Greve çıkan işçiler sosyal tesisler, düğün salonu, kafeterya ve otoparklarda hizmet vermeyecek.

TÜRK-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası ile Bornova Belediyesi Şirketi İZBAŞ A.Ş. arasında toplu iş sözleşmeleri uzlaşmazlıkla sonuçlandıktan sonra 60 gün önce asılan grev kararı uygulamaya geçti. Belediye-İş Sendikası İZBAŞ’da greve çıktı. Bornova Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasıyla grev başladı.

Belediye-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Ali Çelenk, belediye önünde yaptığı açıklamada anlaşma çağrısı yaptı. Çelenk, “Talebimiz üyelerimizin gerçek enflasyon karşısında ezilmeyecekleri mütevazi bir artış olmuştur. Ancak çok eleştirilen kamu toplu sözleşmelerinde dahil ilk altı ay için yüzde 7,5 ve ikinci altı ay için yüzde 5 zam imzalanırken, İZBAŞ çalışanları için teklif edilen artış oranı yüzde 6’dır. Bu oran sendikamız tarafından kabul edilemez bulunmuştur. Yasal sürede anlaşma sağlanamadığı için şartlar bizi greve zorlamıştır” dedi.