Boğaziçi Köprüsü bakıma alınıyor: İki şerit trafiğe kapatılacak

Boğaziçi Köprüsü, bakım ve yenileme çalışmaları nedeniyle 12 Haziran'dan itibaren kademeli olarak trafiğe kapatılacak.

Boğaziçi Köprüsü bakıma alınıyor: İki şerit trafiğe kapatılacak

Boğaziçi Köprüsü’nde, bakım ve yenileme çalışmaları nedeniyle 12 Haziran’dan itibaren iki şerit trafiğe kapatılacak. Çalışmaların 31 Ağustos’a kadar sürmesi planlanıyor.

Ulaştırma Bakanı Arslan, “15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün asfalt, yalıtım ve genleşme derzleri olmak üzere üstyapısı yenilenecek. Köprüdeki bakım onarım çalışmaları 12 Haziran’da başlayacak, 31 Ağustos’ta tamamlanacak” dedi.

Bakan Arslan, Köprü’deki son yenilemenin ardından geçen 26 yıllık sürede mastik asfaltta önemli düzeyde bozulmalar olduğunu tespit ettiklerini bildirdi. Köprü’nün bakım onarım çalışmalarının 12 Haziran’da başlayacağını söyleyen Arslan, üstyapı yenileme işinin 4 aşamada gerçekleşeceğini kaydetti.

Her aşamada 2 şerit trafiğe kapatılacak

Arslan, Köprü’de asfaltla beraber yalıtım ve genleşme derzleri olmak üzere üstyapısının tamamının yenileneceğini dile getirerek, “Toplam 36 bin 86 metrekarelik ana açıklıkta ve 14 bin 580 metrekarelik alanda yüzey yenilemesi yapacağız. Kolay bir iş değil. Her aşamada köprünün 2 şeridi trafiğe kapatılıp mevcut trafik karşı yönden alınan ek şerit ile 2 gidiş ve 2 geliş olacak şekilde düzenlenecek ve trafiğin akıcı bir şekilde devam etmesini sağlayacağız” diye konuştu.

31 Ağustos’ta tamamlanacak

Bakan Arslan, Köprü’nün bakım ve onarım çalışmalarının 31 Ağustos’ta tamamlanacağını belirterek, şunları aktardı:

“Köprünün bakım ve onarımını bugün yapmazsak her geçen zamanın bize bedeli çok daha ağır olacak. Kalıcı rahatlık için geçici sıkıntıları mutlaka göze almak zorundayız. Zaten çalışma zamanını seçerken özellikle olabilecek en uygun dönemi dikkate aldık. En uygun tarihler haziran ve eylül ayları arasıdır. Hem hava ve iklim şartlarının iyi olması hem de okulların kapanması nedeniyle İstanbul’da herkesin izine ve tatile çıktığı, trafik yoğunluğunun en aza indiği dönem. Biz de sahada 82 kişilik ekiple 3 vardiya halinde 7 gün 24 saat durmaksızın çalışarak en geç 31 Ağustos’ta çalışmaları bitirmiş olacağız.”