BM'den yapay zeka hakkında uyarı verildi

PwC araştırma şirketinin raporunda da, yapay zekanın İngiltere'deki işlerin yüzde 30'unu ortadan kaldırabileceği belirtildi.

BM'den yapay zeka hakkında uyarı verildi

The Guardian gazetesinin haberine göre Birleşmiş Milletler (BM), yapay zeka ile ilgili gelişmeleri ve yapay zekanın yaratabileceği tehditleri araştırmak için Hollanda’nın Lahey şehrine “Yapay Zeka ve Robotlar” adıyla bir araştırma merkezi kurdu.

“Yapay Zeka ve Robotlar” adıyla kurulan bu merkezde, robotlar konusundaki teknolojik ilerlemelerden kitlesel işsizliğe olası risklerin araştırmaya konu olacağı belirtildi.

BM Suç ve Adalet Araştırma Enstitüsü’nden strateji danışmanı Irakli Beridze yaptığı açıklamasında, “toplumlar gelişmelere hızla adapte olmazsa, bunun istikrarsızlık yaratabileceğini” belirtti.

“Pandora’nın kutusu açıldıktan sonra kapatması zor olur”

Önceden yaptıkları açıklama ile Tesla’nın kurucusu Elon Musk ve Google’ın satın aldığı yapay zeka şirketi DeepMind’ın kurucusu Mustafa Süleyman’ın da aralarında olduğu imzacılar, öldürme yeteneği olan robotların geliştirilmesinin ve kullanılmasının yasaklanmasını talep ederek, bu robotların yeni bir silahlanma yarışı çıkarabileceğini belirtmişti.

 

http://gazetemanifesto.com/2016/10/20/hawkingden-yapay-zeka-uyarisi-sonumuz-olabilir/