BM Genel Sekreteri'nden Esad'a kutlama mesajı

BM Genel Sekreteri Suriye'ye mesaj gönderdi.

BM Genel Sekreteri'nden Esad'a kutlama mesajı

Suriye’nin kurtuluş bayramının 71. yıldönümü veslesiyle Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a kutlama mesajı gönderdiği öğrenildi.

Suriye Arap Haber Ajansı (SANA)’nın haberine göre, BM Genel Sekreteri Guterres mesajında bu münasebetle Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti ve halkına güzel temennilerini ifade etti.

Guterres dünyanın muazzam umutlara sahip olduğu bir zamanda birçok bölgede güven ve istikrarın yok olduğuna işaret etti. Bu yılın başlarında dünya genelinde barış ve istikrarın pekiştirilmesi yönünde çağrı yaptığına işaret eden Guterres, insanlığın temel hedefi olan barış, onur, adalet, kalkınma ve refahın barışın sağlanmasına dayalı olduğunu kaydetti. Guterres bunların da BM ilkelerinde mevcut olup BM’nin temel amacının bu olduğuna işaret etti.

BM Genel Sekreteri Guterres Suriye’nin kurtuluş bayramının yıldönümünü kutladığı bir sürede BM’de ve dünyanın genelinde büyüyen bölünmelerin ortak insani çalışmaların daha da pekiştirilmesini gerektirdiğini vurgularken, Suriye’nin de bu bağlamda ve daha güçlü bir BM’nin yapılandırılmasına katkı sağlayacağını umut ettiğini ifade etti.