Birol Güven'den ekrana yansıyan Fethullah kitabına açıklama

Çocuklar Duymasın adlı dizinin yapımcısı Birol Güven'de açıklama geldi.

Birol Güven'den ekrana yansıyan Fethullah kitabına açıklama

Kanal D ekranlarında yeniden yayınlanmaya başlayan Çocuklar Duymasın adlı dizide Gülen cemaatinin faaliyetlerini anlattığı “Barış Köprüleri; Dünyaya açılan Türk Okulları” isimli kitap izleyicilere gösterilmişti.

Çeşitli sahnelerde seyirciye gözüken kitaba çok sayıda tepkinin gelmesinin ardından dizinin yapımcısı Birol Güven özür dilediği bir açıklama yayınladı.

Açıklama şu şekilde:

“30 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan Çocuklar Duymasın dizisinde rafta duran bir kitap kamuoyumuzun dikkatini ve tepkisini çekmiştir.

Sözkonusu kitap ile ilgili olarak, dekor ve aksesuarlardan sorumlu sanat yönetmenimizin savunması alınmıştır.

Sanat yönetmenimiz savunmasında “Kitabı okumadığını, içeriğini bilmediğini, konusu hakkında hiç bir fikri olmadığını, tamamen aksesuar amaçlı kullandığını ve kendisinin herhangi bir kötü niyetinin olmadığını” belirtmiştir. Kitabın içeriğine haberler çıktıktan sonra vakıf olduğunu ve büyük üzüntü duyduğunu belirtmiştir.

Aynı üzüntüyü yapımcı olarak ben ve tüm Çocuklar Duymasın ekibinin yaşadığını özellikle belirtmek isterim ve hepimizin dikkatinden kaçan bu talihsizlikten ötürü tüm ekibimiz adına, başta şehit aileleri olmak üzere herkesten özür dilerim.”