Birleşik Metal-İş'in 70. kuruluş yıldönümünde Kemal Türkler adına ödül ve kitap tanıtımı

Birleşik Metal-İş Sendikası 70. kuruluş yıldönümünde TÜSTAV tarafından hazırlanan kitabın tanıtımı ve ödül töreni yapılacak.

Birleşik Metal-İş'in 70. kuruluş yıldönümünde Kemal Türkler adına ödül ve kitap tanıtımı

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS), 70. Kuruluş yıldönümünün, TÜSTAV yayınları tarafından ve sendikanın 70 yıllık tarihini anlatan “Derinden Gelen Kökler” adlı iki ciltlik kitabın tanıtılacağı bir resepsiyonla kutlanacağını açıkladı.

BMİS’ten yapılan açıklamada, kitabın aynı zamanda “Türkiye işçi sınıfı tarihinin önemli bir dönemini de kapsaması nedeniyle özel bir anlam taşıdığı” vurgulandı.

Kitap tanıtım resepsiyonunda Türkiye işçi sınıfının unutulmaz önderlerinden olan DİSK Başkanı ve Birleşik Metal-İş’in Onursal Başkanı Kemal Türkler’i anmak ve yaşatmak adına bir ödül töreni yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, sendikanın Bilim Kurulu’nun belirleyeceği “Kemal Türkler Emek Araştırmaları Ödülü”nün her yıl düzenleneceği ifade edilerek, birinci yarışmanın ödülünün, “Suriyeli Göçmen Emeği-İstanbul Tekstil Sektörü” araştırması başlıklı çalışmayı yapan Ertan Erol, Ayla Ezgi Akyol, Cemal Salman, Ezgi Pınar, İpek Gümüşcan, Kıvanç Yiğit Mısırlı, Mustafa Kahveci, Pedriye Mutlu adlı akademisyenlere verileceği duyuruldu.

Resepsiyon ve ödül töreni 21 Temmuz günü saat 19.00’da Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi, A Nikah Salonu’nda yapılacak.