Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan İzmir'de eylem

Birleşik Metal-İş Sendikası, Senkromeç işçileri ile dayanışma eylemi yaptı.

Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan İzmir'de eylem

İzmir Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Senkormeç fabrikasında, 117 işçi işten çıkartılmıştı. İşçiler 2016 yılı Mayıs ayından beri maaşlarını da alamıyordu. 

Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS) tarafından işçilerin haklarına sahip çıkmak için fabrika önünde sürdürdükleri direniş ve süreç hakkında kamuoyuna bilgi vermek amacıyla İzmir Konak Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun katıldığı basın açıklamasında Senkormeç fabrikasında aylardır maaş almadan bekleyen işçilerin şimdi de sendikasızlaştırma operasyonu ile karşı karşıya kaldıkları vurgulandı.

BMİS tarafından İzmir Konak Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında Kasım ayında idari izinleri kaldırılan işçilere geçmiş on aylık borçlarını ödeyeceğine dair söz veren şirket yönetiminin, bunu ifade etmesinden sonra işçilere iki kere 1000 TL. gibi bir ödeme yaptığı, sonrasında ise işten atmalara başladığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında öncelikle 33 işçinin, sonrasında da 84 işçinin tazminatsız bir şekilde işten çıkartıldığı ifade edilirken, 117 işçinin hakları için fabrika önünde hakları için direnişte olduğu, BMİS’in de her koşulda işçilerin haklı mücadelesinin yanında olacağı kaydedildi.