Birleşik Metal-İş: Hak gaspına boyun eğmeyeceğiz, işbaşı yapmayacağız!

Birleşik Metal-İş Sendikası, 4 ilde 2 bini aşkın metal işçisinin başlattığı grevin Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklanmasına karçı açıklama yaptı.

Birleşik Metal-İş: Hak gaspına boyun eğmeyeceğiz, işbaşı yapmayacağız!

Birleşik Metal-İş Sendikası, 4 ilde 2 bini aşkın metal işçisinin başlattığı grevin Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklanmasına “Alışkanlık haline getirilen bu hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz” diyerek yanıt verdi.

Birleşik Metal İş’in örgütlü olduğu 13 fabrikada bu sabah 2 bin 200 işçinin katılımıyla başlayan grev, AKP tarafından yasaklandı.

Yasak kararı sonrası Sendika’dan yapılan açıklamada, AKP’nin işçi düşmanı saldırılarına karşı mücadeleye devam edileceği ve işçilerin Pazartesi’ye kadar işbaşı yapmayacağı duyuruldu.

Birleşik Metal-İş’in açıklaması şöyle:

BU HAK GASPINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Sendikamızın örgütlü olduğu GE Grid Solution, ABB Elektrik, Schneider Enerji ve Schneider Elektrik işletmelerine bağlı fabrikalarda bu sabah 2200 üyemizin tam katılımıyla başlattığımız grevimiz öğlen saatlerinde yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla ertelendi (yasaklandı).

Hükümet, iki gün önce Asil Çelik’te de aynı kararı alarak işçilerin en temel hakkı olan grev hakkının kullanımı ortadan kaldırmıştı. Bugün de benzer karar işveren sendikası EMİS bünyesindeki fabrikalarda çalışan üyelerimizin başlattığı grev için alındı.

Bilinmelidir ki metal işçileri, Hükümet tarafından artık bir alışkanlık haline getirilen bu hukuksuzluğa boyun eğmeyecektir. Hükümet ve işverenlerin kol kola işçilerin haklarını ortadan kaldırmaya yönelik saldırılarına karşı mücadelemiz devam edecektir.

Grevimizin ertelendiği EMİS’e bağlı fabrikalarda işçiler pazartesi gününe kadar işbaşı yapmayacaktır.

Artık canımıza tak eden grev yasağı dayatmasına karşı sendikamız, EMİS işyerlerinde mücadelenin nasıl sürdürüleceğinin kararını her zaman olduğu gibi yine işçilerle birlikte alacaktır.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.