Bir mitinge daha izin yok... Bu sefer Hollanda yasaklıyor

Almanya'dan sonra bu sefer Hollanda'dan AKP mitingine yasak geldi.

Bir mitinge daha izin yok... Bu sefer Hollanda yasaklıyor

Hollanda hükümeti, Türk yetkililerin Rotterdam’da düzenlemeyi planladığı “referandum mitingine” karşı çıkacağını açıkladı.

Reuters’te yer alan habere göre Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenmesi planlanan mitinge Hollanda hükümeti tamamen karşı çıkıyor. Hükümet, ‘istenmeyen’ hamleyle ilgili Ankara’yı da bilgilendireceklerini açıkladı.

Hollandalı Türklerden oluşan bir kuruluşun yetkilisi, 11 Mart’ta yapılması hedeflenen mitinge Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılmayı planladığını söylemişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de toplantısı iptal edilmişti

Die Welt Türkiye muhabiri Deniz Yücel, 14 gün gözaltında tutulduktan sonra çıkarıldığı mahkemece, “örgüt propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamalarıyla tutuklanmıştı.Bu gerilim bitmeden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’da konuşmacı olarak katılacağı toplantının iptal edilmesi tansiyonu yükseltmişti. Bozdağ’ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de toplantısı iptal edilmişti. Bozdağ, daha önceden planlanan Alman mevkidaşıyla olan görüşmesini iptal ederek Türkiye’ye dönmüştü.