"Bir lokma bir hırka"dan zencefilli somonlu suşiye: İşte AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'zengin' menüsü

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın resepsiyonundan bakın neler çıktı?

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen resepsiyonda konuklara yiyecek, içecek olarak neler sunulduğu ortaya çıktı.

1400 lira asgari ücretle açlık sınırının altında emekçilerin yaşam mücadelesi verdiği ülkemizde, AKP iktidarının ve sermaye sınıfının en görgüsüz ve kirli yüzü geçtiğimiz gün yapılan resepsiyonda tekrar gözler önüne serildi. Bu olayın ülkemiz emekçilerinin açlık ve yoksulluk içerisinde verdiği mücadelenin temsil günlerinden biri olan 30 Ağustos’un yıl dönümünde ortaya çıkması ise işin bir diğer boyutunu oluşturuyor.

Neredeyse “kuş sütü”nün eksik olduğu Erdoğan’ın sofrasında, sermaye sınıfının mensupları ve bilumum siyasetçiler ile bürokratlar, Türkiye’de emekçilerin ve yoksulların hayatlarında hiç göremeyecekleri (bazı çeşitlerini görülmesine de çok gerek olmadığını düşündüğümüz) envai çeşit yiyecek ve içeceği yiyip içiyorlar. Emekçileri sömürerek elde ettikleri zenginlikleri bu şekilde yiyenler aynı zamanda büyük bir görgüsüzlüğü de tüm toplumun gözünün içine sokuyorlar.

Böylece sömürücü güçlerin nasıl birlik olduğu 30 Ağustos’un yıldönümünde ortaya çıkmış oldu.

“Bir lokma, bir hırka”dan, zencefilli somonlu suşiye

İslamcı siyasette “bir lokma, bir hırka” edebiyatını en fazla yapan kişilerden biri olan Tayyip Erdoğan’ın bu ‘zengin menüsü’nün sahibinin ise Seyit Başkonak olduğu öğrenildi. 

Bahsettiklerimize kaynak olan yazı Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar’a ait. Munyar’ın yazısındaki ilgili bölümü daha fazla yorum yapmadan okurlarımızla paylaşıyoruz.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın “30 Ağustos Zafer Bayramı” resepsiyonu için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne Abdulkadir Selviile birlikte girdik. Yağmur olasılığı dikkate alınarak hazırlanmış “Kış Bahçesi”nden geçip, bahçeye çıktık.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la selamlaşırken bir garson içecek tepsisini uzattı. Tepsideki turkuaz renkli içecek dikkatimi çekti, görevliye sordum:

– Bu nedir?

– Ruy-i Derya.

Ardından kokteyl masalarındaki içecek listesine baktım:

– Armutlu buz küresi eşliğinde demleme çay, Hibiscus eşliğinde mineralli su, Bahçe nane-limonata, Rosmerili buz küresi eşliğinde limonlu soda, Orman meyveli special, Kavun rüzgarı, Şeftalili soğuk çay.

Ruy-i Derya’nın içeriğini Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürü Seyit Başkonak’a sordum, kısmen anlattı:

– Ananas suyu, Hindistan cevizi ve süt var. Ayrıca, turkuaz rengi için başka meyvelerden de yararlandık. Üzerinde de mini çikolata topları var.

Yiyecek tepsilerindeki küçük simitleri gösterdi:

– Bunlar susamlı levrek simidi.

Masalardaki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden esinlenip hazırlanan ikram platformlarındaki mini atıştırmalıklar arasında suşiyi gördüm. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ilk kez suşi ikramı denediklerini belirtti:

– Zencefilli, somonlu suşi. Şeflerimizden biriyle özel çalıştık.

Tatlılardan birini özellikle işaret etti:

– Portakallı Adıyaman helvası.

Sonra ekledi:

– İsteyene alkollü içki ikramımız da var.

Seyit Başkonak, daha önce Antalya’da Ela Quality Resort Otel’de, ardından da Çırağan Sarayı’nda görev yaptı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne özel sektör deneyimi sonrası geçti. Külliye’deki her davette ekibiyle birlikte ikramda yenilikler ortaya koyuyor…

Sunumları birçok 5 yıldızlı oteli geride bırakıyor…