Bir kez daha uzatıldı: Antep'te 10 aydır her şey yasak!

Gaziantep'te yapılacak her türlü eylem ve etkinliklere dönük yasaklar bir kez daha uzatıldı.

Bir kez daha uzatıldı: Antep'te 10 aydır her şey yasak!

Gaziantep Valiliği, kentte yapılacak çadır kurma, stant açma, oturma gibi eylem ve etkinliklere yönelik yasakları bir kez daha uzattığını duyurdu.

Valilik’ten yapılan açıklamada, yasaklamanın amacına ilişkin “il sınırlarında huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunmasının amaçlandığı” öne sürüldü.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Genel asayiş ve kamu düzenin korunması amacıyla 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11/m ve 14/c maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesi gereğince 25 Haziran 2017-25 Temmuz 2017 tarihlerinde açık alanlarda yapılacak, açık yer toplantısı, basın açıklaması, stant kurma, imza kampanyası, bildiri dağıtma, pankart asma, çadır kurma, oturma eylemi vb. etkinlikler, Valiliğimizce alınan 22/06/2017 tarih ve 2028 sayılı olur ile yasaklanmıştır.”

10 aydır yasak

Gaziantep’te geçtiğimiz yıl 20 Ağustos günü sokakta yapılan bir kına gecesine yönelik intihar saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı Türkiye genelinde sokaklarda yapılan düğün, nişan ve kına gecesi eğlencelerini ‘güvenlik’ gerekçesiyle yasaklamıştı. Ancak 51 kişinin katledildiği ve IŞİD’in üstlendiği saldırının ardından Gaziantep’te yasakların kapsamı bir sonraki ay tüm etkinlik, eylem, gösteri ve yürüyüşleri kapsayacak şekilde genişledi. OHAL’e sığınan Valilik, Eylül ayından itibaren her ay düzenli olarak yasaklama kararını uzattı.