Bir gericiye daha Atatürk'e hakaret'ten hapis cezası: İçeri girecekler mi?

Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşiyurt isimli gerici tarhiçilere Atatürk'e hakaretten hapis cezaları verildi ama...

Bir gericiye daha Atatürk'e hakaret'ten hapis cezası: İçeri girecekler mi?

“Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etme” suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan gerici Süleyman Yeşilyurt’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Ancak Yeşilyurt’un cezası ertelendi. Aynı suçtan hapse çarptırılan bir başka gerici isim olan Mustafa Armağan için mahkeme hapis cezası vermişti. Ancak Armağan’ın cezası da 2 seneden az olması nedeniyle denetimli serbestlik şeklinde infaz edilecek.

AKP yayını TV Net’te, Yavuz Bahadıroğlu, yazarlar Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt’un katılımıyla 6 Mayıs’taki ‘Derin Tarih’ isimli programda ‘Mustafa Kemal’in gönül galerisi’ konu başlığı tartışılmıştı.

Programda Yeşilyurt, “‘Manevi evlat’ diye bir durum olamaz, söz konusu değil. Hiçbir zaman ‘manevi evlat’ değildir, Çankaya’nın nikahsız ‘First Lady’sidir. Öğretmen, genç bir kız ‘manevi evlat’ olamaz. Yıllarca, kandırıldık, aldatıldık” ifadelerini kullanırken, Armağan “Afet İnan nerede kalıyor’ dedim. Köşkte beraber yatıp kalkıyorlar çünkü. Aynı binada” demişti.

Hapse erteleme, tahrike beraat

Sanık Yeşilyurt’un “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmeden mahkeme, “sanığın duruşmada gözlenen kişiliği dikkate alındığında bir daha suç işlemeyeceği” yönünde mahkemede olumlu görüş oluştuğundan kısa süreli hürriyeti bağlayıcı cezasının ertelenmesini kararlaştırdı.

Sanık Yeşilyurt, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan ise beraat etti.

Yeşilyurt hakkında ”Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ile ”halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

http://gazetemanifesto.com/2017/10/31/ataturke-hakaretten-hapis-cezasi-alan-gerici-29-ekim-resepsiyonunda-erdoganla/

http://gazetemanifesto.com/2017/10/31/gerici-mustafa-armagana-ataturke-hakaretten-1-yil-3-ay-hapis-cezasi/