Bir AKP klasiği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'nın "Devlet ithalat yapmaz." açıklamasından bir gün sonra Et ve Süt Kurumu ithal kuzu eti satış duyurusu yayımladı.

Bir AKP klasiği

AKP iktidarları boyunca Hükümet üyelerinin alışılagelen birbirini tutmayan açıklama ve icraatlarına bir yenisi daha eklendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’nın “Devlet ithalat yapmaz. İthalat bizim işimiz değil” açıklamasından sadece bir gün sonra Et ve Süt Kurumu ithal taze karkas kuzu eti satış duyurusu yayımladı.

Bakan Fakıbaba’nın “Devlet ithalat yapmaz. İthalat bizim işimiz değil. Devlet sadece düzenleme yapar” açıklamasından sadece bir gün sonra ESK’nın ithal taze karkas kuzu eti satış duyurusu yayınlaması şaşkınlık yarattı. ESK tarafından yapılan satış duyurusuna göre, Sakarya ve Sincan Et Kombinası Müdürlükleri tarafından kilosu 28 lira artı KDV ile ithal taze karkas kuzu eti satılacak.

Duyuruda şu bilgilere yer verildi: “Kurumumuzca, ithal taze karkas kuzu etlerinin satışına başlanılacaktır.Satışlar, Sakarya ve Sincan Et Kombinası Müdürlüklerimizce yapılacaktır. İthal taze karkas kuzu etleri, 28,00 TL/Kg + KDV fiyattan satılacak olup, satışlar peşin bedelle veya kredi kartı (tek çekim) ile gerçekleştirilecektir.”