Bir 'Adil Öksüz' hikayesi: Gözaltına alındı, ilçe dışına çıkamaz oldu

Adil Öksüz'le aynı isim ve soyadını taşıyan hemşehrisi, soyadını değiştirmek için mahkemeye başvurdu.

Bir 'Adil Öksüz' hikayesi: Gözaltına alındı, ilçe dışına çıkamaz oldu

Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’nde, 15 Temmuz darbe girişiminin ‘kilit’ isimlerinden firari Adil Öksüz’le aynı ismi ve soyismi taşıyan, üstelik hemşerisi de olan esnaf, çareyi soyismini değiştirmekte buldu.

15 Temmuz darbe girişiminin ‘kara kutusu’ olduğu belirtilen ve 4 milyon TL ödül ile aranan Andırınlı Adil Öksüz ile aynı isim ve soyismi taşıyan Adil Öksüz, isim benzerliği nedeniyle zor günler yaşamaya başladı. Andırın’da Hacıveliuşağı Mahallesi’nde bakkallık yaptığı öğrenilen Öksüz’ün, ‘TSK imamı’yla hem aynı adı taşıması hem de Andırınlı olmaları nedeniyle zaman zaman da gözaltına alındığı belirtiliyor. Bakkal Öksüz, gerçek anlaşıldıktan sonra serbest bırakılsa da, benzer mağduriyetler yaşayacağı korkusuyla ilçe dışına çıkamaz hale geldi.

“Bıktım” dedi, ‘Cantürk’ oldu

“Bıktım artık” diyen bakkal Adil Öksüz, soyadını değiştirmeye karar verip geçen yıl Kasım ayında Andırın Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Adil Öksüz, mahkemeye verdiği dilekçede ‘Öksüz’ olan soyadının ‘Cantürk’ olarak değiştirilmesini talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme, Adil Öksüz’ün talebini kabul etti. Mahkeme kararıyla ‘Öksüz’ soyadı değişen Adil Cantürk, vakit kaybetmeden İlçe Nüfusu Müdürlüğü’ne başvurarak çipli ve Cantürk soyadlı yeni kimlik kartını aldı.

“O günler geride kaldı”

Önceki ismi ve soyismi nedeniyle zor günler geçirdiğini, değiştirmesiyle o günlerin artık geride kaldığını belirten Adil Cantürk, şunları söyledi:

“Bu isim ve soy isim benzerliğinden ilçe dışına çıkamaz olmuştum. Polis ve asker kontrollerinde saatlerce kendimi anlatmak için çaba sarf ediyordum. Çok şükür o günler artık geçti, artık huzurlu bir şekilde ilçe dışına çıkabiliyorum. Bu hainin de bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini bekliyorum.” (DHA)