Binali Yıldırım'dan patronlara teşekkür

Başbakan Binali Yıldırım, "TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni'nde patronlara seslendi.

Binali Yıldırım'dan patronlara teşekkür

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) düzenlenen “TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni’ne katıldı.

Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, “Hain darbe girişiminin hemen arkasından ekonomi çarklarının durmasına izin vermediniz. Tarihe geçecek bir duruş ortaya koydunuz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin daha fazla üretmek için çabaladığını ve risk aldığını, elini taşın altına koymaktan çekinmediğini görmek bizleri mutlu etmiştir” sözleriyle patronlara teşekkür etti.

“Önemli” olarak nitelediği reform paketini de TBMM’ye getirdiklerini belirten Binali Yıldırım, patronlardan ve meclisteki muhalefet partilerden de destek istedi. “Sanayicinin önünü tamamen” açılacağını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

“Sayın anamuhalefet partimizden, MHP’den talebimiz, üreticilerimiz, sanayicilerimiz için çok önemli imkanlar getiren bu reform niteliğindeki kanun tasarımıza gerekli desteği vermeleri. Bu tasarı, 23 farklı kanunda 75 tane değişiklik getiriyor. Ne var bu değişiklikte? İş ve yatırım ortamı iyileştiriliyor, iş yapma kolaylaştırılıyor, bürokrasi azaltılıyor. Yatırımcının, girişimcinin, sanayicinin önünü tamamen açıyoruz. Sanayinin üzerinde bazı gereksiz yükler var, mali yükler var, şuraya şu pay, buraya bu pay, kesintiler, bunları hep kaldırıyoruz. Sanayiciye sunulan hizmetlerin kalitesini artırıyoruz. Mevzuat sadeleştiriliyor, yatırımcıların daha hızlı hareket etmesi sağlanıyor. Devletin hızlı hareket etmesine, tasarrufa destek olabilmek için Elektronik Belge Yönetim Sistemi temmuz ayı itibarıyla hayata geçmiş olacak. Sanayicimize daha fazla ve daha uygun şartlarda, makul maliyetli, üretime elverişli, lojistik bakımından avantajlı yeni üretim alanları temin ediyoruz. Planlı sanayi alanlarında yer alan binalar için Emlak Vergisi’ni tamamen kaldırıyoruz. Organize sanayi bölgesi (OSB) sitesi, endüstri bölgesi kurulumunu kolaylaştırıyor ve hızlandırıyoruz. Ayrıca önemli bir sıkıntıyı daha çözüme ulaştırıyoruz; KOSGEB desteklerine erken ödeme imkanı getiriyoruz. Çok önemli bir adım olarak da yazılım sektörünü, sanayi sektörü içerisine dahil ediyoruz.”