Binali Yıldırım'dan oğullarıyla ilgili 'vergi kaçırma' iddialarına yanıt: Onlar kendi işini yapıyor ben kendi işimi

Binali Yıldırım Paradise Papers belgelerinde oğullarıyla ilgili çıkan kayıtlar hakkında konuştu.

Binali Yıldırım'dan oğullarıyla ilgili 'vergi kaçırma' iddialarına yanıt: Onlar kendi işini yapıyor ben kendi işimi

Başbakan Binali Yıldırım ABD ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda düzenlendiği basın toplantısında, oğullarıyla ilgili ‘Off-Shore’ hesaplarına ilişkin iddiaları yanıtladı.

Binali Yıldırım, konuyla ilgili “Sanki burada bir iş çeviriyormuş gibi benim fotoğrafımı da basarak bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Eğer Türkiye’de veya başka ülkede bir kişi hakkında, ticari faaliyetleri hakkında bilgi almak isterseniz Türkiye’de ticaret sicilinin bilgisini alırsınız. Bunlar açık seçik faaliyet gösteren şirketlerdir. Bu konudaki iddia yeni de değil” diye konuştu.

Kendi işlerini yapıyorlar

Yıldırım, Cumhuriyet gazetesini kastederek, “Dün, bugün bir gazete şahsım ve ailem hakkında Off-Shore şirketleri var, yerli değil, milli değil gibi bir haber yapıyor.” derken, “Vatandaşlarımızın gerçeği öğrenmesinde fayda var. Ben gemi inşa yüksek mühendisiyim, hayatım boyunca denizcilikle uğraştım. Siyasete başlayınca da işlerimi evlatlarıma bıraktım. En küçüğü 33, en büyüğü 40 yaşında. Onlar kendi işini ben kendi işimi yapıyorum. Siyasete başlarken çocuklarıma benim bir tavsiyem oldu. Devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız. Yakınına bile yaklaşmayacaksınız, devletin bankalarından hiçbir kaynak kullanmayacaksınız. Denizcilik dünyanın her tarafında, şirketleri de var, irtibat noktaları da var.” ifadelerini kullandı.

Soruşturma istedi

“Sanki burada bir iş çeviriyormuş gibi benim fotoğrafımı da basarak bir algı oluşturmaya çalışıyorlar.” diyen Yıldırım, “Eğer Türkiye’de veya başka ülkede bir kişi hakkında, ticari faaliyetleri hakkında bilgi almak isterseniz Türkiye’de ticaret sicilinin bilgisini alırsınız. Bunlar açık seçik faaliyet gösteren şirketlerdir. Bu konudaki iddia yeni de değil” diye konuştu.

Yıldırım, vergi kaçırma iddialarına ilişkin oğullarını, “Vergi verilmiyor diye itham ediyorlar. Benim çocuklarımın buradaki şirketi en fazla vergi veren şirketler arasında yer alıyor” diyerek savunmaya çalıştı.

http://gazetemanifesto.com/2017/11/05/paradise-papersin-malta-kayitlarindan-binali-yildirimin-ogullari-cikti/