Binali Yıldırım'dan CHP'ye: Bu devletin parasıyla geçinip utanmadan bu lafları söylüyorsunuz

Başbakan Binali Yıldırım, belediye başkanları toplantısındaki konuşmasında muhalefete akıl almaz ifadelerle yüklendi.

Binali Yıldırım'dan CHP'ye: Bu devletin parasıyla geçinip utanmadan bu lafları söylüyorsunuz

Başbakan Binali Yıldırım, belediye başkanları toplantısındaki konuşmasında muhalefete akıl almaz ifadelerle yüklendi.

Ankara’da ATO Congresium’da düzenlenen toplantıda Yıldırım, Silahlı İnsansız Hava Aracı’yla ilgili (SİHA) yorumları nedeniyle CHP’yi, “Bu devletin parasıyla geçinip utanmadan sıkılmadan hala bu lafları söyleyebiliyorsunuz” diye hedef aldı.

Başbakan Yıldırım, konuya ilişkin konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ne yazık ki hala teröre destek verme alışkanlığının devam ettiğini görüyoruz. Neymiş, SİHA’lara karşılarmış. Niye karşısınız? Vatandaşın hayatına kasteden, ‘yol medeniyettir’ diye yol yaparken alçakça öldürülen o işçiler varken sesi çıkmayanlar, korucuya, polise, askere, jandarmaya gözünü kırpmadan silah doğrultan alçakları teknolojinin verdiği imkanlarla bertaraf ederken neye karşı çıkıyorsunuz

Bu lafları edeceğinize ‘adalet’ diye yürüdüğünüz yollarda kimin koluna girdiğinize bakın da öyle konuşun. Bu iftiraları sorumsuzca seslendirenlere yazıklar olsun. Bu devletin parasıyla geçinip utanmadan sıkılmadan hala bu lafları söyleyebiliyorsunuz. Önünüzde iki yol var. Teröre açıktan destek veriyorsunuz. Peki yarın oy istemek için vatandaşın önüne gittiğinizde bu milletin yüzüne nasıl bakacaksınız.

“En çok mezarlık hizmetinden”

Yıldırım, BİMER’e yapılan başvurularla ilgili de belediye başkanlarına şu bilgileri verdi:

“Belediyelerle ilgili BİMER’e 103 bin 295 başvuru var. Bu başvuruların bir analizini yaptırdım, yüzde 73’ü şikayet. Geriye kalanı da istek, görüş ve öneri. Biz bu tabloyu tersine çevirmemiz gerekiyor. En fazla memnun olunan şey mezarlık hizmeti, ikinci nikah işlemleri. Bu da güzel. Ama yoğunlaşmamız gereken bu tablonun alt kısmı. Alt kısmında yol bakımı, yol yapımı, altyapı hizmetleri, zabıta işleri, taşımacılık, toplu taşımacılık, iş yeri ruhsatları ve böyle gidiyor. Hatta vatandaşın işlerinin belediyelerde yavaş gittiğini, sonuçlandırılamadığını, muhatap bulmakta zorlandıklarını söylüyor vatandaşlar. Bu durumu değiştirmek bizim elimizde.”