Binali Yıldırım'dan Alman patronlara: Sizi bu ülkenin şirketi olarak görüyoruz

Türkiye'nin Berlin yönetimiyle gerginliği sürerken Başbakan Binali Yıldırım, Alman patronlara güvence verdi.

Binali Yıldırım'dan Alman patronlara: Sizi bu ülkenin şirketi olarak görüyoruz

Türkiye ve Almanya arasındaki siyasi gerginlik geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Alman şirketler hakkında hazırladığı listenin ortaya çıkması ve sonrasında Alman makamlarından Türkiye’ye yatırım ve seyahat ile ilgili uyarılar yapılması ile ekonomi alanına taşınmıştı.

Ancak AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Alman şirketlere herhangi bir soruşturma ya da yaptırım olmayacağına dair güvence vermesi ile, gerginliğin ‘ekonomi’yle ilgili bir boyutu olmayacağı ortaya çıkmıştı.

Bu ‘hassasiyet’in daha da netlik kazanması amacıyla Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkünde Alman şirketlerinin yöneticileri ile bir araya geldi.

AA’nın aktardığına göre, Başbakan Yıldırım burada Alman patronlara “Çok açık söylüyorum, biz sizi Alman şirketi olarak görmüyoruz. Biz sizi bu ülkenin şirketi olarak görüyoruz” diye seslendi.

Yıldırım’ın Alman şirketlerinin yöneticileri ile görüşmesinde, “Sizin, yaşanan gelişmelerden dolayı herhangi bir zarar görmemeniz, bu gerilimin bir parçası olmamanız bizim açımızdan çok önemli” dediği belirtildi.