Binali Yıldırım'a 'iş' bulundu

Referandum sonrası çevresindekilerin "İşe ihtiyacın var mı?" diye sorduğunu söyleyen Binali Yıldırım'ın yeni görevi belli oldu.

Binali Yıldırım'a 'iş' bulundu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın şaibeli referandum sonuçlarından doğan hakla birlikte AKP’ye dönmesi ve yapılacak kongreyle partisinin başına geçmesinin ardından, hangi göreve getirileceği merak edilen Başbakan Binali Yıldırım’ın AKP Genel Başkan Yardımcısı yapılacağı ortaya çıktı.

Yıldırım, dün Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacağı yönündeki iddialara yanıt vermiş, “İnsanlar, ‘İşe ihtiyacın var mı?’ diye soruyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Yıldırım için tüzük değişikliği

ANKA’dan Besti Karalar‘ın edindiği bilgilere göre; AKP, Binali Yıldırım için formülü buldu. MYK toplantısında 21 Mayıs’ta yapılacak Olağanüstü Kongre’de; yapılacak içtüzük değişikliği ile Yıldırım’ın, Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasına karar verildi. AKP, parti iç tüzüğünde yapacağı değişiklik ile grup başkanı ve Başbakanlık görevine devam edecek Binali Yıldırım için özel bir durum yaratacak. İçtüzük’te, Yıldırım’ın partinin 2. adamı olmasının sağlanacağı, ayrıca hükümet üyeliğinin, MYK’da yer almasına engel olan madde çıkarılacak. Yıldırım, Genel Başkan’dan sonra gelen, Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olacak.