Binali Yıldırım'a doktora unvanı veren üniversite: Üzgünüz

Berlin Teknik Üniversitesi, Başbakan Binali Yıldırım'a 2011'de verilen fahri doktora unvanına ilişkin bir açıklama yaptı.

Binali Yıldırım'a doktora unvanı veren üniversite: Üzgünüz

Almanya’da Berlin Teknik Üniversitesi’nin Akademik Senatosu salı günü, Başbakan Binali Yıldırım’a 2011 yılında Ulaştırma Bakanı iken verilen fahri doktora unvanına ilişkin bir açıklama yaptı.

Üniversitenin açıklamasında üniversite yönetiminin, o dönem verilen fahri doktora unvanından dolayı “üzgün” olduğu belirtildi ve “Sayın Yıldırım’a bugün böyle bir unvan verilmezdi” ifadelerine yer verildi. Bununla birlikte açıklamada “yapılan incelemeler sonucu doktora unvanının iptal edilmesinin hukuki olarak mümkün olmadığı” belirtildi.

DW Türkçe‘de yer alan habere göre, “Şu anki hükümetin eleştirel ve hükümet yanlısı olmayan bilim insanlarına karşı tavrının kesinlikle kabul edilemeyeceğine” vurgu yapılan açıklamada, Türkiye’deki araştırmacıların disiplin soruşturmasına tabi tutulduğu, işten çıkarıldığı, tutuklandığı ve yurtdışına çıkışlarının engellendiğine yer verildi. Berlin Teknik Üniversitesi’nin Akademik Senatosu’nun açıklamasında Yıldırım’ın bu konulardaki tutumunun “kınanması gereken” bir tavır olduğu belirtildi.