Binali Yıldırım: YPG'yi silahlandırma kararı nedeniyle ABD'ye savaş ilan edecek değiliz

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin YPG'ye silah yardımı yapmasıyla ilgili olarak "ABD'ye savaş ilan edecek değiliz" diyerek yanıt verdi.

Binali Yıldırım: YPG'yi silahlandırma kararı nedeniyle ABD'ye savaş ilan edecek değiliz

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin Suriye’de YPG’ye silah yardımı yapmasıyla ilgili olarak tavırlarının ne olacağıyla ilgili soruya “ABD’ye savaş ilan edecek değiliz” diyerek yanıt verdi.

Uluslararası Somali Konferansı’na katılmak için geldiği Londra’da BBC‘ye mülakat veren Başbakan Yıldırım, YPG’nin silahlandırılmasının ABD’nin kararı olduğunu ve Türkiye’nin de bunun yanlış bir karar olduğunu muhataplarına ilettiğini belirtti.

“Tercih değil dediler”

Yıldırım, “Bu, IŞİD’in yok edilmesine yardımcı olmaz. Aksine daha fazla sorun ortaya çıkartır. Bunun ABD tarafından da anlaşıldığını düşünüyorum. Bana, bunun bir tercih değil, kısa vadeli bir gereksinim olduğunu söylediler. Rakka’da IŞİD’i yendikten sonra YPG ile işlerinin biteceğini belirttiler. Bekleyip, göreceğiz” dedi.

“Savaş ilan edecek değiliz”

Başbakan ayrıca bu kararı değiştirmek için Türkiye’nin yapabileceği fazla bir şey olmadığını ancak Türkiye’nin durumu değiştirebileceğini de sözlerine ekledi.

BBC’nin ABD’nin bu kararına karşı Türkiye’nin ne gibi somut adımlar atacağı yönündeki sorusuna ise Yıldırım, “ABD’ye savaş ilan edecek değiliz. Adı ister PKK olsun, ister PYD, ister YPG olsun fark etmez, terör örgütüne karşı savaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Yıldırım, ABD tarafından silahlandırılmış olmasına karşın Türkiye’nin kendisine yönelik bir tehdit hissetmesi halinde Suriye’de YPG’ye yönelik hava operasyonlarına devam edeceğini de sözlerine ekledi.