Binali Yıldırım: Uyum yasaları için uzlaşma ararız, olmazsa...

Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım: Uyum yasaları için uzlaşma ararız, olmazsa...

TBMM’nin açılışının 97. yıl dönümü dolayısıyla Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ev sahipliğinde TBMM Şeref Salonu’nda devletin zirvesinin katıldığı bir resepsiyon düzenleniyor.

Bu resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan’daki referandum sonrası yapılacak olan uyum yasaları ile ilgili konuştu. Yıldırım, ilk aşamada uyum yasalarıyla ilgili uzlaşma aranacağını söyledi. Yıldırım, “Uyum yasalarıyla ilgili uzlaşma ararız. Olmazsa yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandı. Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarında yaşanan tartışma için de “Meclis, milletin evi. Herkes düşündüğünü, bildiğini söyledi. Olur bunlar, Meclis’te olağan şeyler. O kadar olsun” yorumunu yaptı ve “vatandaşa iyi örnek olunması” gerektiğini söyledi.

Bahçeli: Uyum yasalarıyla ilgili çalışmalarımız var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de “Uyum yasalarıyla ilgili hazırlık yaptık, çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı. Bahçeli, “Memleket meselelerinde elimizi taşın altından çekmiyoruz ama bu hükümet ortağı olacağız anlamı taşımaz” diye konuştu. Ayrıca Bahçeli, bugün TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan tartışmalara ilişkin, “60 günlük tartışma sonrası bunu normal karşılamak lazım” dedi.

 

Kılıçdaroğlu: Gerçekleri söyledim

Kılıçdaroğlu da TBMM’deki 23 Nisan özel oturumunda yaşanan tartışmalar için “Meclis’ten alınan yetkileri hatırlattım. Yetkileri alınan parlamento güçlü olamaz” dedi. Kılıçdaroğlu “Sert muhalefet değil, sadece gerçekleri söyledim” yorumunu yaptı.

Hulusi Akar: Her şey güzel olacak

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar “Sınır ötesi operasyonlar olacak mı?” sorusuna “Kahramanlıklar devam ediyor, her şey güzel olacak” yanıtını verdi.

Abidin Ünal: Kasıt yok, kusur var

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kılıçdaroğlu’nun Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde askeri törenle ilgili karşılanmasına ilişkin rapor hazırlandığını söyledi ve konuya ilişkin “Kasıt yok, kusur var” açıklamasını yaptı.