Binali Yıldırım: Referandumdan sonra 'İşe ihtiyacın var mı?' diye soruyorlar

Başbakan Binali Yıldırım, Londra'ya yapacağı ziyaret öncesi Türkiye gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Binali Yıldırım: Referandumdan sonra 'İşe ihtiyacın var mı?' diye soruyorlar

Başbakan Binali Yıldırım, Londra’ya yapacağı ziyaret öncesi Türkiye gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Yıldırım, ABD’nin Suriye’de YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’ne ağır silah yardımı yapmak için aldığı karar için “Türkiye’nin hassasiyetlerinin dikkate alınmalı” dedi.

Yıldırım, “PKK’ya doğrudan ve dolaylı yardım anlamına gelecek girişimleri bizim kabul etmemiz söz konusu değil. ABD ve Türkiye önemli iki ortaktır. Stratejik düzeydeki ilişkilerimiz ile terör örgütleri arasında ABD’nin tercih yapma cihetine gitmesini düşünmüyoruz. Türkiye’nin hassasiyetlerinin dikkate alınacağının altı çizilmiştir. Bölgede terörle mücüdele edilecekse Türkiye bunu en güzel şekilde yapıyor. Aksi karar olursa tabii ki bunun doğuracağı sonuçlar var, ABD için de olumsuz bir netice ortaya çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Referandumdan sonra ‘işe ihtiyacın var mı?’ diye soruyorlar”

Öte yandan Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacağı yönündeki iddialara yanıt verdi. “İnsanlar ne olacağıma, ne iş yapacağıma çok önem veriyorlar. İnsanlar, ‘İşe ihtiyacın var mı?” diye soruyorlar.” diyen Yıldırım, “Ama şunu söyleyeyim; ben geleceğe yönelik hiç hesap yapmadım. Bundan sonra da yapmam. Önümüzde yapacak bir işimiz var. Genel Başkanımızı seçeceğiz. Ondan sonraki oluşumlara da yetkili kurullarımız karar verecek.” diye konuştu