Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na seslendi: Önce 'kontrollü darbe' demekten vazgeçeceğiz

Binali Yıldırım katıldığı bir törende CHP'nin Adalet Yürüyüşü ile ilgili konuştu.

Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na seslendi: Önce 'kontrollü darbe' demekten vazgeçeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım Pendik’te, Şehit Kıdemli Üsteğmen Arif Emekçi Lojistik Destek Gemisi’nin denize indirilme törenine katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, “Yollarda adalet aramak olabilir. Ama önce adil olacağız, milletin canıyla bedel ödediği 15 Temmuz zaferine ‘kontrollü darbe’ demekten vazgeçeceğiz. Adaletin yeri Meclis’tir, yollar değildir” dedi.

Katıldığı etkinlikte, CHP’nin Adalet Yürüyüşü’nü eleştiren Yıldırım, “Türkiye, bir yandan yatırım üzerine yatırım yaparken, diğer yandan da ihanet odaklarıyla amansız bir mücadele içinde. Allah’ın izniyle bu mücadele zaferle taçlanacak. Bu topraklardan bu terör illetini tamamen yok edeceğiz. Gönlümüz arzu ediyor ki diğer siyasi partiler, bu mücadelede bizlerle beraber olsun. Bu milletin gördüğü belki de en büyük ihanet olan 15 Temmuz darbe girişimine ‘kontrollü darbe’ demek, bu milletin hissiyatıyla adeta alay etmektir. Milletimizin meydan meydan verdiği o destansı özgürlük mücadelesine halel getirmenin, leke sürmenin hiç kimsenin hakkı ve haddi olmamalıdır. Yollarda adalet aramak olabilir. Ama önce adil olacağız, milletin canıyla bedel ödediği 15 Temmuz zaferine ‘kontrollü darbe’ demekten vazgeçeceğiz. Adaletin yeri Meclis’tir, yollar değildir. Siyaset üretmeden sürece boşa tırpan çalmanın alemi yok” şeklinde konuştu.