Binali Yıldırım 'gerici müfredat' gerekçesini açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, yeni eğitim öğretim yılı açılışı için gittiği Urfa'da gerici müfredatı savundu.

Binali Yıldırım 'gerici müfredat' gerekçesini açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, değiştirilip gericilikle doldurulan yeni yeni öğretim müfredatının hazırlanmasına “toplumun ve ekonominin ihtiyaçları”nın olduğunu öne sürdü.

Urfa’da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’la birlikte Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulunda düzenlenen 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Binali Yıldırım, ‘cihat’ kavramının sokulduğu müzik dersine dahi müdahale edilerek ilahi ve salavatların getiridliği müfredata ilişkin şunları söyledi:

Efendim ‘müfredatı niye değiştiriyorsunuz?’ Gayet tabi ki değiştireceğiz. Toplumun ihtiyaçları, hayatın ihtiyaçları, ekonominin ihtiyaçları değişim gerektiyor da onun için değştiriyoruz.

Velilerden benim istirhamım yeni müfredatın kapağını bile açıp okumamış ama şu da yokmuş bu da yokmuş gibi dedikodu edenlere itibare etmeyin. Bizi bir ve beraber yapan değerlerimizin ne olduğunu biliyoruz ve bunlar da öğretilmeye devam edilecek.

Okullar özgür düşünmenin, sorgulamanın, eleştiri kültürünün de öğrenildiği mekanlardır. Tarihimizi, kültürümüzü, inanç değerlerimizi en güzel şekilde, en doğru şekilde kazandırmanın yolunu bu müfredatta göreceksiniz.