Binali Yıldırım Düzce'den yüzde 81 'Evet' istedi

Başbakan Binali Yıldırım, Düzce'de dinleyenlerine seslenirken "En az Düzce plakası kadar 'Evet' istiyorum" dedi.

Binali Yıldırım Düzce'den yüzde 81 'Evet' istedi

16 Nisan referandumu için ‘Evet’ mitinglerine devam eden Başbakan Binali Yıldırım, Düzce’de dinleyenlerine seslenirken “En az Düzce plakası kadar ‘Evet’ istiyorum” dedi.

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı selamlayarak başlayan Binali Yıldırım, partisinin Düzceli destekçilerine “en az Düzce plakası kadar evet istiyorum” diye seslendi.

İşte Yıldırım’ın konuşmasından bazı satırbaşları:

“Bozuk pusula gemiyi batırır”

Anayasa bir ülkenin pusulasıdır. pusula bozulmuş, iş görmüyor. Bozuk pusula ile gemi ya batar, ya karaya oturur. Mevcut Anayasa da Cumhurbaşkanı da Başbakanı da güçlü bu yüzden çoğu zaman bu iki makam arasında anlaşmazlık oluyor. Bu anlaşmazlıklar bazen o kadar ileri gidiyor ki, iki makam birbiri ile kavga bile ediyor. hatırlayın 2001 krizi neden oldu. 2001 yılında sabah bir uyandık kışın ortasında millet yarı yarıya fakirleşmiş, borcu 2 kat uyanmış faizler yüzde 7500’ü bulmuştu. Bu krizin bedelini millet ödedi.

“Kılıçdaroğlu dinle dinle…”

Yıllar sonra milletin sinesinden AK Parti çıktı. Size Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim. Unutmayın bizle de çok uğraştılar. Cumhurbaşkanımızı milletvekili yapmadılar, yasakladılar. 2007’ye geldik muhtıra verdiler, siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz dediler, ülkenin önünü kapattılar. Biz dedik ki muhtırayı ancak milletten alırız. O muhtırayı aynen iade ettik.
Birileri bu gençliğe siyaseti çok görüyorlar. Kılıçdaroğlu dinle dinle… İşte gençlik.. Demek ki birileri darbe anayasasından mevcut sisteminden nemalanıyor.Yaptığımız değişiklikle siyasi tıkanıkları alaşağı edeceğiz. Çarpışma yerine birlikte çalışmayı sağlayan bir anayasa olacak. İstiyoruz ki Türkiye artık hep baharı yaşayalım.Yaptığımız bu değişiklikle beraber temsil sorunlarını artık geride bırakacağız. Yeni anayasa 79 milyonu kucaklayan, çatışma yerine birlikte çalışmayı sağlayan bir anayasa olacak.

“Fıkra gibi anlattı”

Kılıçdaroğlu bir gün öyle bir laf etti ki, bizim anlatamadığımız işi bir dakikada anlattı fıkra gibi. Diyor ki; ‘Siz bu sistemi getiriyorsunuz. Cumhurbaşkanı ile Başbakan farklı partilerden olursa ve geçinemezlerse ne olacak’. Biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz. Yardımcısı da ‘Kılıçdaroğlu tersinden okudu’ dedi. Bunların işleri güçleri tersinden gitmek.

“HDP’ye yuh çekin”

Bir de HDP var. Buna yuh çekin. Bunlar bölücü, Kandil’in taşeronları. O Kandil’i de başlarına yıkacağız. Kürt de bizim Türk de bizim. İşte Türkiye… Bu bayraklar inmez, bu ezanlar dinmez.”