Mülkiye'de dersleri engellenen Bilsay Kuruç: Bütçe sıkıntısı varsa ücretsiz ders vermeyi teklif ediyoruz

4 emektar hocanın bu dönem ders veremeyeceklerinin açıklanmasından sonra, iktisat profesörü Bilsay Kuruç konuyu Gazete Manifesto için değerlendirdi.

Mülkiye'de dersleri engellenen Bilsay Kuruç: Bütçe sıkıntısı varsa ücretsiz ders vermeyi teklif ediyoruz

Ankara Üniversitesi’nde bu dönem ders veremeyecekleri açıklanan 4 hocadan biri olan, Mülkiye’nin emektar hocalarından, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Profesörü Bilsay Kuruç konuyu Gazete Manifesto için değerlendirdi.

Bütçe yetersizliği bahanesi

Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora dersi veren 4 emektar hocanın Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreteri tarafından aranarak bilgilendirildiğini belirten Kuruç, “20 yıldır doktora dersi veriyorum. Birkaç gün önce enstitüye yazı gelmiş. Yazıda üniversitenin enstitü için yeterli bütçesi olmadığı ve bu nedenle bizlerin bu dönem ders veremeyeceği söyleniyormuş.” dedi.

Ücretsiz ders vermeyi teklif ediyoruz

Doktora derslerinin saatlik ücretinin 17 TL olduğunu belirten Kuruç, bu ücretin zaten yetersiz olduğunu, Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birinin bu ücreti karşılayamayacak durumda olması konusunu ise, “Bütçe sıkıntısı bahane. Bu konunun geçen haftaki ihraçlar ile bağlantılı olabileceğini düşünüyorum. Eğer gerçekten bütçe ile ilgili bir sıkıntı var ise de ücretsiz olarak ders vermeyi teklif ediyoruz. Bakalım nasıl bir dönüş alacağız?” şeklinde değerlendirdi.

Akademik nezaket yok

Türkiye’nin ve Ankara Üniversitesi’nin en önemli iktisat profesörlerinden biri olan Bilsay Kuruç, bu dönem ders veremeyecekleri bilgisinin enstitü sekreteri tarafından iletilmesine ise “Burada akademik bir nezaketsizlik var. Türkiye bir kabalıklar dönemi yaşadığı için maalesef akademik nezaket kalmamış… 20 yıldır ders veren bir hocanın dersini açmak imkansız hale geliyorsa, bu bildirimin en azından akademik ünvanlı birisi tarafından yapılması gerekirdi. Bütün dünyada bu böyledir.” şeklinde tepki gösterdi.

http://gazetemanifesto.com/2017/02/15/ankara-universitesi-mulkiyenin-emektar-hocalarina-da-engel-oldu/