Bilimi kapı dışarı eden müfredatı böyle savundu: Cumhuriyetin kurulduğu andan beri en iyisi...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, zorunlu din derslerinin arttırılıp biyoloji dersinin azaltıldığı lise müferdatı için açıklama yaptı.

Bilimi kapı dışarı eden müfredatı böyle savundu: Cumhuriyetin kurulduğu andan beri en iyisi...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Anadolu ve Fen Liselerinde zorunlu din dersi saatlerinin artırılıp, biyoloji dersi saatinin ise azaltılmasını “Cumhuriyetin kurulduğu andan bugüne kadar yapılmış en iyi müfredat” sözleriyle savundu.

AKP gericiliğinin eğitimde dinselleşme hedefleri kapsamında, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Anadolu ve Fen Liselerinde zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, haftada bir saatten iki saate çıkarılırken biyoloji dersinin süresi ise 3 saatten 2 saate indirilmişti. Lise son sınıf biyoloji dersinin müfredatında yer alan, “Hayatın Başlangıcı ve Evrim” ünitesi daha önce çıkarılmıştı.

Bakan Yılmaz ise bilim düşmanı müfredat için “Şuna çok inanıyoruz ki bütün tarafsız, eğitimle gerçekten ilgili ve evlatlarımıza daha iyi bir eğitim vererek, Türkiye’nin geleceğini aydınlık kılmak isteyenler teyit edecektir ki Cumhuriyetin kurulduğu andan bugüne kadar yapılmış en iyi müfredat. Dolayısıyla da bütün vatandaşlarımıza gönlünüz rahat olsun, emanet ettiğiniz eğitim kurumunuzda evlatlarınıza çok iyi bir eğitim vereceğiz diyoruz” ifadelerini kullandı.