Metin Feyzioğlu istifa etmelidir

Bilgütay H. Durna yazdı: Metin Feyzioğlu istifa etmelidir

8 Kasım 2017

Haber: Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı gözaltına alındı.

Tweet: 8 Kasım 1938. Atatürk, bir daha uyanmamak üzere komaya girdi. Son sözü “ve aleykümselam” oldu. Ben bu olayı her okuduğumda, kendini karşılayan meleklere selam verdi Atam diye düşünür, duygulanırım.

9 Kasım 2017

Haber: Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı gözaltında protesto amaçlı açlık grevine başladı.

Tweet: Hava yeni aydınlanıyor. Milyonlarca insan karanlıkta yolda. Verimin düştüğü sabit. Kışın yaz saatinden ne kazanıldığı meçhul.

10 Kasım 2017

Haber: Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı’nın gözaltına alınması hakkında 17 baro tarafından gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında “Avukat üstlendiği görev ile yargılanamaz” denildi.

Tweet: Türkiye Barolar Birliği olarak düzenlediğimiz ve çok sayıda yabancı avukatlık örgütünden gelen misafirlerimiz ve baro başkanlarımızın katıldığı Dünya Lideri Atatürk’ü Anma Toplantımızda şöyle dendi: Tanrı bir millete yardım etmek isterse, ona Atatürk gibi bir lider gönderir.

11 Kasım 2017

Haber: Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı’nın gözaltı süresinin 4 günü geçmesi durumunda şeker ve su almayı da bırakacağı bildirildi.

Tweet: Milli sporcumuz, gururumuz Naim Süleymanoğlu, beyindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle acil ameliyata alınmış! Dualarımız onunla.

12 Kasım 2017

Haber: Gözaltında tutulan Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı ile dayanışma büyüyor.

Tweet: Irak’ta Süleymaniye’de 7.3 şiddetinde büyük deprem. Türkiye’de de çok hissedilmiş. Ortadoğu’da her gün deprem. Bir de bu geldi başa. İnşallah büyük bir yıkım olmamıştır.

13 Kasım 2017

Haber: Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı tutuklandı.

Tweet: Kaşif Kozinoğlu. Türk askeri. Millî İstihbarat Teşkilatı Dış Operasyonlar Dairesi Başkanı. Kahraman vatan evladı. Siyasi iktidarın tüm uyarılarımıza rağmen hukuksuzluğa tam destek verdiği F tipi örgütün kumpas Ergenekon davasında 6 yıl önce can verdi. Rahmetle anıyorum.

Haberler Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile ilgili. Bu açık zaten. Tweet sahibi ise Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu. Aslında bu da biliniyor artık.

Eğlenceli mi? Değil. Belki tutuklu ÇHD üyesi avukatlar olmasaydı bu durum eğlenceli olabilirdi. Şimdi ise yalnızca öfkelendiriyor.

Ülkede tutuklu avukat sayısı belirsiz. Sayı neredeyse her gün değişiyor. Tutuklular arasında FETÖ üyeleri de var. Ancak sağlıklı bir soruşturma ve yargılama sürdürülmediğinden o taraftaki tablo da belirsiz. Bunun yanında darbe girişimini fırsata çeviren AKP, soruşturmalar ve davalar üzerinden ilerici, sol kurum ve kişileri hedef almış durumda. Esasen saldırı solun temsil ettiği siyasi kimliğe ilişkin. Doğrudan düşünce ve ifade özgürlüğü, siyaset yapma hakkı teslim alınmak isteniyor. Yaratılmak istenen “korku toplumu” için avukat tutuklamaları da önemli örnekler.

Şu anda 20’ye yakın Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukat tutuklu. Yine Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir dizi avukat da tutuklu. 100’den fazla avukat ise “kısıtlama” kararı nedeni ile müvekkillerinin duruşmalarına girememekte. Son olarak da ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı tutuklandı. Memleketin diğer hukuk sorunlarını geçiyorum.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu (ve yönetim) ise tüm bu başlıklar yokmuş gibi hareket ediyor. Daha doğrusu hareket etmiyorlar.

Her şey bir yana, ÇHD’liler avukatlık pratiklerinden dolayı tutuklanmışlardır. AKP “avukatsız” bir hukuk sistemi istemekte, bunun için “uyumlu” bir savunma yaratmaya çalışmaktadır. Bir meslek örgütü ise mesleğinin yok edilişini seyreder durumdadır. Ne yazık ki, yalnız TBB değil bir dizi dirençli baro dışındaki barolar da bu sessizliğin bir parçası haline gelmişlerdir.

Ancak bir konuda netleşmek gerekiyor. Feyzioğlu basiretsiz değildir. Bilinçli bir davranış içerisindedir. Metin Feyzioğlu sağcıdır. Ve şu anda ülkenin tüm sağcıları gibi “normalleşme” ve buna dair ittifaklar arayışı içerisindedir. Sessizliği bu nedenledir. Metin Feyzioğlu sola düşmandır. Bir süre yüzünde taşıdığı solumsu maskeyi tamamen çıkarmış ve sola düşman yüzünü göstermiştir. Bu nedenledir ki itirafçı ve gizli tanık ifadelerine inanmakta, bu ifadeler ile tutuklanan meslektaşlarına sırtını dönmektedir.

Bunlar Metin Feyzioğlu’nun bileceği şeylerdir. Ancak bir yere kadar!

TBB Başkanı olmak sorumluluk gerektirir. Görünen o ki, konumu itibari ile avukatlara onarılmaz zararlar vermeye başlayan Metin Feyzioğlu bu sorumlulukları taşıyamamaktadır. O halde yapacağı bellidir:

Metin Feyzioğlu istifa etmelidir!

Yazarın Diğer Yazıları
Bıktırıcı tekrarlar 29 Kasım 2023
Adalet Bakanı ne dedi? 7 Kasım 2023
Makas değişimi mi? 24 Ekim 2023