"Bilerek kaybettik" diyen Galatasaray Başkan Yardımcısı'ndan flaş karar

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin, dün akşamki yenilgi sonrası yaptığı "Bilerek kaybettik" ifadesi nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin, dün akşam oynanan Antalyaspor- Galatasaray karşılaşmasının ardından yaptığı açıklama sonrası yaptığı “Bilerek kaybettik” ifadesinin kötü niyetle yorumlandığını söyleyerek istifa etti.

Sezgin dünkü maçın ardından yaptığı değerlendirmede ”Biz galibiyet için geldik. 3 puanı aldık ve gidiyoruz. Bizim takım zaman zaman bir takım puanları bilerek kaybetti. Başka taraflardan gelen telkinlerle kaybetti” ifadelerini kullanmıştı.

Nasuhi Sezgin, ‘sehven’ ağzından çıktığını ifade ettiğini “Bilerek kaybettik” sözünün kötü niyetle yorumlandığını öne sürerken, Galatasaray camiasına zarar vermek isteyenlere fırsat tanıdığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı

Galatasaray’ın resmi sitesinden yapılan konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Deplasmanda Antalyaspor’u 3-2’lik skorla yendiğimiz maçın ardından sıcağı sıcağına yaptığım açıklamaların kamuoyunda farklı yorumlara neden olduğunu üzülerek görmekteyim.

Yaşanan beklenmedik puan kayıplarını hatırlatmak amacıyla ‘Bildiğiniz nedenlerle kaybettik’ demek isterken, sehven ağzımdan çıkan “Bilerek kaybettik” ifadesinin kötü niyetle yorumlanması beni derinden üzdü.

Şahsen, bu sezon ligde yaşanan vahim hataların, çalınan skandal düdüklerin spor kamuoyu tarafından net olarak görüldüğünü ve tüm bu hataların rakiplerin lehine bizim aleyhimize olduğunun da gayet iyi bilindiğini düşünüyorum. Sözlerimin de bu manada değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum.

Galatasaray’ın tıpkı geçmişte olduğu gibi dün de sahada verdiği haklı ve tertemiz mücadelenin en yalın, en çıplak hali maçın uzatma dakikalarında attığı golün ardından futbolcumuz Eren Derdiyok’un bakışlarında gizlidir.

Yaşanan rezaletler karşısında susanlara sesleniyorum: Eren Derdiyok’un bakışlarını sakın aklınızdan çıkarmayın, o gözlerde haklı olanların cesareti ve gururu gizlidir. O gözler, 25 milyon Galatasaraylının gözleridir ve nereye sığınırsanız sığının o gözler hep üzerinizde olacaktır.

Tüm bu çıplak gerçeklere rağmen, Galatasaray camiasına zarar vermek isteyenlere fırsat tanıdığım için Sportif A.Ş.’deki futbolla ilgili görevlerimden istifa ediyorum.

Kamuoyuna saygılarımla.

Nasuhi Sezgin

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı”