Bilal Erdoğan: Babam diye söylemiyorum, bu değişikliği Tayyip Erdoğan varken yaptık yaptık...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan başkanlık referandumu için konuştu.

Bilal Erdoğan: Babam diye söylemiyorum, bu değişikliği Tayyip Erdoğan varken yaptık yaptık...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan başkanlık referandumu için konuştu. Oğul Erdoğan “Tayyip Erdoğan’dan sonra Türkiye yapabilir mi? Bana sorarsanız biraz sıkar. Bu sistem Tayyip Erdoğan’ın bence siyasi hayatının en önemli mirası olacaktır” ifadelerini kullandı.

Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (DERSİAD) ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve İş Dünyasının Kazanımları’ konulu programında patronlara seslenen Bilal Erdoğan, Türkiye’nin her şeye rağmen, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı sene de yüzde 2.9 büyüdüğünü söyleyerek “Darbe girişimi olmasaydı demek ki en az 4 büyüyecektik. Bu bir gerçek. Bu neyi gösteriyor? Bizim bu çalkantılı dünya konjonktüründe Türkiye’nin koalisyonla bilmem neyle kaybedecek zamanı yok.” diye konuştu.

“Biraz sıkar”

Darbe girişiminin ardından başkanlık sisteminin ‘aciliyet’inin arttığını iddia eden Erdoğan, “15 Temmuz yönetim sistemini düzenleyen, toparlayan anayasal bir değişikliği kaçınılmaz ve gerekli hale getirdi. Onun için şu anda bu değişikliği yapmak zorundayız. Ve bir de şu gerçeği kabul etmek lazım, ben babam diye söylemiyorum, Bu değişikliği Recep Tayyip Erdoğan varken yaptık yaptık, bu değişiklik Tayyip Erdoğan sonrası için lazım. Ama böyle bir değişikliği Tayyip Erdoğan’dan sonra Türkiye yapabilir mi? Bana sorarsanız biraz sıkar” dedi.