Beşiktaş ve Fenerbahçe'den suç duyurusu

Dünkü olaylı Ziraat Türkiye Kupası maçı sonrası Beşiktaş ve Fenerbahçe savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Beşiktaş ve Fenerbahçe'den suç duyurusu

Dünkü olaylı Ziraat Türkiye Kupası maçı sonrası Beşiktaş ve Fenerbahçe’den savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı açıklamaları geldi.

Maçta yaşanan olaylardan dolayı üzüntü duyduklarını belirten Beşiktaş Kulübü 2. başkanı Ahmet Nur Çebi,”Kaleci Volkan’ın tahrikleri, Van Persie’nin yaptığı hareketler, soyunma odasında teknik direktörümüz Şenol Güneş’e saldırı ve bazı sarı lacivertli oyuncuların soyunma odasındaki çirkin görüntüleri nedeniyle 6222 sayılı kanunu içeren suç duyurusunda bulunacağız.” diye konuştu.

Hürriyet‘te yer alan habere göre Çebi şunları ifade etti:

“Bundan sonra top Türkiye Futbol Federasyonunda. Türk futboluna katkı sağlayacak doğru kararları kurumlar verecek. Herkes haklarını Türkiye Futbol Federasyonu’nda arayacak. Beşiktaş yönetimi olarak biz de hem de görüntülü kayıtlarla hareket ediyoruz. Biz de kaleci Volkan’ın tahrikleri, Van Persie’nin yaptığı hareketler, soyunma odasında teknik direktörümüz Şenol Güneş’e saldırı ve bazı sarı lacivertli oyuncuların soyunma odasındaki çirkin görüntüleri nedeniyle 6222 sayılı kanunu içeren suç duyurusunda bulunacağız.

Sabah teknik direktörümüz Şenol Güneş ile konuştum. Sert ve gayri ahlaki davranışlarda bulunmadığını belirtti. Biz kendisine inanıyoruz zaten görüntülerde bu var. Üzerine gelmemesi için Kjaer’i uyardığını ve eliyle sert bir harekette bulunmadığını belirtti. Kayıtlar her şeyi ortaya çıkardı.”

Fenerbahçe de suç duyurusuna hazırlanıyor

Fenerbahçe Kulübü de maçta yaşanan olaylar nedeniyle suç duyurusuna hazırlanıyor. Sarı lacivertli kulübün hukukçuları görüntüleri izleyip değerlendirme yaptıktan sonra çeşitli kişiler hakkında 6222’den suç duyurusu yapacaklar.

Ancak sarı lacivertliler sadece Beşiktaşlılar hakkında suç duyurusu yapmayacak. Maçın yorumculuğunu yapan Erman Toroğlu’nun insanları bilerek kışkırttığını iddia eden ve maç sırasında ATV yetkilerini arayarak tepkilerini ileten Fenerbahçe yöneticileri Toroğlu hakkında 6222’den suç duyurusu yapacaklar. Bu konuda güçlü bir dosya hazırlayan sarı lacivertliler maçın sonrasında hemen harekete geçerek yayıncı kuruluş göröntüleri ile savcılığa suç duyurusu yapmak için hazırlıklarını tamamladı. Suç duyurularının en geç yarın yapılması bekleniyor.