Beşar Esad'ın danışmanı Şaban: ABD destekli SGD dahil tüm güçlere karşı savaşırız

Esad'ın Danışmanı Buseyna Şaban, 'ABD himayesindeki SDG dahil Suriye'deki tüm tecavüzcü güçlerle savaşacağız' dedi.

Beşar Esad'ın danışmanı Şaban: ABD destekli SGD dahil tüm güçlere karşı savaşırız

Esad’ın Danışmanı Buseyna Şaban, ‘ABD himayesindeki SDG dahil Suriye’deki tüm tecavüzcü güçlerle savaşacağız’ dedi.

Suriye Ordusu, savaşın en kritik cephesi Deyrezor’da kazandığı büyük başarının ardından, kentte tam kontrolün sağlanmak üzere. Bu ilerleyişe yanıt vermek isteyen ABD komutasındaki PYD/YPG birliklerinin de bu bölgeye ilerleyişi sürüyor. IŞİD’in mukavemet göstermediği ve adeta yol verdiği PYD/PYG birlikleri kritik kentte Suriye ordusu ile karşı karşıya gelmiş durumda. PKK’nın Suriye kolu YPG, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı altında savaşıyor.

Deyrezor’daki gelişmeleri değerlendiren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Danışmanı Buseyna Şaban, Suriye topraklarının tamamı teröristlerden temizlenene kadar, ABD himayesindeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) de dahil olmak üzere tüm teröristlere karşı savaşacaklarını açıkladı.

Buseyna Şaban, dün yaptığı açıklamada: “Suriye Devleti’nin; ABD himayesinde olan Suriye Demokratik Güçleri de dahil olmak üzere IŞİD ve gayri resim olarak Suriye’de bulunan tüm güçlerle karşı savaşacağını açıkladı.” Şaban, “Suriye topraklarının tamamı kurtulana kadar, her türlü tecavüzcülere karşı savaşacağız” dedi.

Şaban, ABD himayesinde olan SDG’nin IŞİD’in elinde olan bölgeleri hiçbir mukavemetle karşılaşmaksızın ele geçirdiğini belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Esad’ın Danışmanı, Astana’da elde edilen anlaşmanın Suriye ordusunun Deyrezor’da elde ettiği başarı neticesinde olduğunu vurguladı.